Inge Rumessen • 4. november 2002 kell 12:28

31. oktoober ? Hansapanga ajaloo suurim müügitulemus

Kogumispensioniga liitumise teise etapi viimasel päeval liitus 9489 inimest Hansa pensionifondidega.

Kokku liitus sel päeval üle 22 000 inimese. ?See oli Hansapanga ajaloo suurim ühe toote müügitulemus ühe päevaga,? ütles Priit Põldoja Hansapank Marketsi investeeringute juhtimise divisjonist. Iga telleri juures liitus päevas keskmiselt 15 klienti.

Eelistatuim liitumiskanal oli pangakontor, seal vormistati ca 80% liitumisavaldustest, mis võimaldas hakkama saada ilma märkimisväärsete lisakulutusteta. ?Piltlikult öeldes aitas Hansapanga teller pensionireformi ellu viia,? ütles Põldoja. 10% liitujatest kasutas Hanzanetti. Samapalju liitujaid oli ettevõtetes.

Põldoja sõnul sõlmiti aga Poolas ja Ungaris 80% pensionilepingutest väljaspool pangakontorit.

Hansapanga fondi valinutest 43% olid mehed. Naiste osakaal kasvas II etapi lõpus 57%ni. Kuna 45-60aastaste liitujate osakaal oli üle veerandi ja nende hulgas oli 61% naisi, siis mõjutas see oluliselt ka naiste osakaalu kasvu. I etapi lõpus oli naisi vaid 53% liitujate hulgas. ?Kui mehed kasutasid peamise argumendina mitte liituda, et nad ei ela nii kaua, siis naised seda ei öelnud, ? rääkis Raasuke.

Hetkel kuum