• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SAS plaanib sisenemist odavlennuturule

  SAS kavatseb oma tütarfirmasid kasutades tungida odavlennufirmade turule, kirjutab Estraveli ajakiri Estraveller oktoobrinumbris.

  Skandinaavia ajakirjandust rabas sellise teatega SASi peadirektor Jörgen Lindegaard septembri keskel, välistamata võimalust, et lisaks tütarfirmade kaudu odavate lendude pakkumisele võib ka SASi enda kaubamärgi all reisida odavlennufirmale kohaseid teenuseid kasutades.
  Kaalumisel olevat odavlendude rakendamine ka kontinentidevahelistel liinidel.
  Soome ajaleht <#Matkaviikko=http://www.matkaviikko.net/fi/> kirjutab, et sellised plaanid võivad Põhjamaade lennuhiiglasel tekkida, kuna odavlennukompaniid on tugevalt kanda kinnitanud Rootsis ja Norras: Iiri päritolu Euroopa suurim ja tuntuim sedalaadi lennufirma Ryanair lendab nelja sihtpunkti Rootsis ning Norra pealinna Oslosse, Rootsi enda samas nishis konkureeriv ettevõte Goodjet lendab Göteborgi, Malmö ja Stockholmi vahet (odavaim ühesuunapilet jääb alla 200 SEKi) ning Norras on loomisel uus lennufirma Norwegian, mis samuti pakub üliodavaid lende Põhjamaades.
  Odavlennufirmade äriideeks on tegevuskulude minimiseerimine teenindustaseme arvel: lennatakse teisejärgulistele lennuväljadele, ümberistumisvõimalused ja koostöö teiste lennufirmadega puuduvad, pardateenindust pole või on võimalik vaid lisatasu eest.
  Pileteid müüvad odavlennufirmad ise, rahvusvahelisi broneerimissüsteeme ja vahendajaid ei kasutata, telefoni kaudu broneerimisel rakendatakse kõrgendatud kõnetariife, kasutamata pileteid tagasi ei osteta.
  Vaata lähemalt <#Estravelleri lühiuudistest=http://www.estravel.ee/estraveller/oct_dec2002/lyhiuudised.html> ning <#Matkaviikko=http://www.matkaviikko.net/fi/> 13. septembri ning 23. oktoobri uudistest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.