• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Thulemat ootab Tallinna börsil ees Viisnurk

  Hoolimata sellest, et Tallinna börsil on noteeritud vaid käputäis ettevõtteid, ei tooks büroomööblitootja Thulema aktsiaturule ilmumine kodubörsile midagi väga uut ega ainulaadset. Nimelt on Viisnurk, kelle kogutoodangust annab mööblivabriku üksus umbes poole, Tallinna börsil noteeritud juba üle viie aasta.
  Kuigi Viisunurga viimase aasta käekäik ei anna investoritele põhjust rahuloluks, ei ole selles süüdi ettevõtte mööbliäri, mis kasvab igati korralikult ja näitab head rentaablust.
  On tõsi, et Thulema poleks Tallinna börsil kuigi suur ettevõte. Samas pole aga ettevõttel, kelle 2001. aasta käive ühtis täpselt Tallinna Farmaatsiatehase käibega, põhjust häbenemiseks.
  Kui vaadata koduturust natuke kaugemale, teisele poole Soome lahte, siis leiame sealselt börsilt mitmedki ettevõtted, kes pole saavutanud ei Tallinna Farmaatsiatehasega ega ka Thulemaga sarnast käivet. Seda kõike hoolimata asjaolust, et Soome sisemajanduslik koguprodukt ning arvatavasti ka kohalik tarbimismaht ületab Eesti turu paarikümnekordselt.
  Isiklikult arvan, et kui börsile tulev firma tegutseb korralikult ja kasvab ning tal pole investorite ees midagi varjata, ei maksa tal muret tunda, kui hästi ta aktsiatega esimestel aastatel börsil kaubeldakse. Kui ettevõte ennast tõestab, on enam kui kindel, et see hakkab kajastuma ka aktsia hinnas. Isegi Tallinna börsil, kus paljude arvates midagi ei toimu, reageerivad väärtpaberite hinnad kui mitte momentaalselt, siis mõningase hilinemisega nii uudistele kui ka ettevõtte edu- ja vähisammudele. Thulemal ei maksa ka karta, et investorid ootavad ettevõttelt vaid majandusnäitajate hüppelist kasvu. Tore see muidugi oleks, aga tegelikult selleks võimelisi (börsi)ettevõtteid on maailmas väga vähe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.