• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pilt odaval fotopaberil kestab mõned aastad

  Kui lisad oma kodusesse albumisse või firma arhiivi sajandivanuste fotode kõrvale värske, tindiprinteril väljatrükitud digifoto, siis ei maksa loota, et see paberil ka saja aasta pärast samasugusena püsib. Odavaimate tindifotopaberite peal oleva kujutise eluiga on PC Worldi ja Wilhelm Imaging Researchi andmetel vaid mõned aastad.
  Parem on lugu printeritootjate endi parimate paberitega. Test näitas, et teistest kauem püsib kujutis Hewlett-Packardi printeriga sama tootja paberile trükkides, tervelt 73 aastat, ja Epsoni printeril Epsoni paberile trükkides koguni 90 aastat.
  Kehvim tulemus on aga Eestiski levinud odavaimale Staples Premiumi paberile trükkides ? pildi tuhmumisaega hinnati erinevate printeritega trükkides 1?3 aastani.
  Kõikide piltide säilivust hinnati, nagu nad oleks raamitud ja klaasi all ning säilitatud kuivas, püsiva temperatuuriga ruumis. Selgus ka, et mõne printeriga õnnestub väljatrükk samale paberile paremini kui teise printeriga.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.