7. november 2002 kell 16:05

USA aktsiaturg võttis intressialandamist negatiivselt

USA aktsiaturg kukkus nii eilse USA keskpanga oodatust agressiivsema intressialandamise kui ka Cisco käibehoiatuse tagajärjel.

Kui tavaliselt on intressialandamine olnud positiivne signaal aktsiaturule, siis seekord otsustasid investorid müüa aktsiad. Kuigi intressialandamine oli turu poolt oodatud kui positiivne samm, pole ükski asi liiga suures koguses hea. Siit luges turg välja sõnumi, et USA majandus on arvatust palju kehvemas seisus. Selle kohta tuli makronäitajaid ka varem, kuid siis ei peetud neid aktsiate ostueufooria käigus olulisteks.

Madalamad intressid ei aidanud isegi kõige intressitundlikumaid aktsiad nagu pangaaktsiad ja ehitusaktsiad, mis kukkusid samuti. Langevad aktsiad edestasid tõusjaid nii Nasdaqil kui New Yorgi börsil. Kell 18 oli Dow Jonesi tööstuskeskmise kolmekümnest aktsiast plussis vaid kaks.

Suurim kukkuja oli presiizheimas indeksis pangaaktsia JPMorgan Chase <GR#US.JPM>, kellele oleks pidanud intressialandamine olema eriti soodne. Panga kohta liikus kõikvõimalike kuuldusi alates derivatiivikahjumitest lõpetades laenukahjumitega. Pank lükkas need ümber, kuid turg ei kuulanud seda. Aktsia kukkus kella 18 5,3 protsenti 20,89 dollarile.

Kolm USA peamist indeksit (<GR#US.^DJI>, <GR#US.^IXIC>, <GR#US.^SPC>) olid 1,7-2,4% miinuses.

Cisco aktsia <GR#US.CSCO> oli neli protsenti miinuses 12,44 dollaril.

Hetkel kuum