• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturgudel oli laiapõhjaline müük

  Börsid alustasid eile uut nädalat langusega. Miinuses olid kõik olulisemad indeksid nii Aasias, Euroopas kui ka Ameerikas.
  Poolteist tundi pärast kauplemise algust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine langenud 1 protsent 8452 punktini. Suurim kukkuja Dow komponentidest oli arvutite tootja Hewlett-Packard, mille hind langes üle 9 protsendi 15,20 dollarini.
  Kompanii teatas, et enne ühinemist Compaqi tegevjuhiks olnud Michael Capellas lahkub kompaniist. Ajaleht The Wall Street Journal kirjutas, et Capella asub USA telefonioperaatori WorldCom tegevjuhiks. WorldCom esitas juulis kohtule pankrotikaitse avalduse, mis on USA kõigi aegade suurim pankrotimenetlus.
  Euroopa börside languse eestvedajateks on Sveitsi suured finants- ja kindlustusgrupid Credit Suisse ja Allianz. Sveitsi suuruselt teine pank, Credit Suisse, aktsia hind langes 5,9 protsenti 26,25 Sveitsi frangini, sest analüütikud ennustavad, et neljapäeval oma majandustulemused avaldava grupi kahjum kolmandas kvartalis võib ulatuda 1,5-2 mld frangini (16-21 mld kroonini).
  Samal päeval oma majandustulemused avaldava Euroopa suurima kindlustugrupi Allianz kahjumiks oodatakse 1,5 mld Sveitsi frangi (16 mld krooni). Allianzi aktsia hind on kukkunud 7,8 protsenti 150,25 Sveitsi frangini. Kindlustussektorit on tabanud samaaegselt kaks lööki. ?Kaotused on nii väljamaksete kui ka investeeringute osas? kommenteeris kujunenud olukorda uudisteagentuurile Bloomberg investeerimiskompanii Investec Asset Management portfellihaldur Jeremy Podger. ?mistõttu on raskemat aega raske ette kujutada?, lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.