• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnus kummaline koalitsioon

  Möödunud nädalal vahetus Pärnus linnavalitsus. Kohalike valimiste järel moodustati Pärnu linnavolikogus kummaline, kuid arvestatava ülekaaluga võimuliit, kuhu kuuluvad Reformi- ja Keskerakond, Ühinenud Rahvapartei ning Isamaaliit. Vastasrinda jäi Res Publica, mille üheksa volinikku ei pidanud pakutud tingimustel koalitsiooniga ühinemist võimalikuks.
  Kõige imelikum oligi Riigikogu liikme Trivimi Velliste juhitavate isamaaliitlaste käitumine. Loogilisem olnuks nende jäämine Res Publicaga vähemusse, kuid millegipärast eelistati ebavõrdsete partnerite koalitsioonis pooleteramehe kohta.
  Kui Reformierakonnale kuuluvad linnapea (Väino Hallikmägi) ja abilinnapea (Riina Müürsepp) koht, kaks abilinnapea kohta jäid Keskerakonnale (Peeter Orav, Eino-Jüri Laarmann), siis Isamaaliidu täita on mittetasustatava linnavalitsuse liikme amet (Mart Allik). Peale selle moodustati linnapea nõuniku ametikoht, mida täidab Reformierakonna endine abilinnapea Taimi Vilgas.
  Vastne linnapea pidi möönma Pärnu Postimehele, et linnavalitsuse sellise struktuuri tingisid poliitilised huvid, mitte linnarahva vajadused. Trivimi Velliste selgitas isamaaliitlaste minekut koalitsiooni sellega, et suur osa nende programmi põhipunkte on koalitsioonileppes.
  Pärnu uue linnavõimu kolme aasta tööplaan on kui unistuste kokkulepe, millesse on kirjutatud koalitsiooni kõigi osapoolte parimad soovid. Iseasi, kas suvepealinna veidi pealt 300miljoniline eelarve seda välja kannab.
  Sillaehitusfirma ASi Via Pont omanikule, poliitilise kogemuseta linnapeale Hallikmägile ongi esimene väljakutse võimupartnerite lubaduste sobitamine Pärnu järgmise aasta eelarveprojekti.
  Autor: Kalev Vilgats
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.