• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SLÕL: Tallinnas ärandati peatusest linnaliinibuss

  ?Ennast huvitaks kah, kellel ja miks seda bussi vaja läks,? räägib Tallinna Autobussikoondise pressiesindaja rohevalge liinibussi vargusest.

  Tallinnast Lasnamäe lõpp-peatusest ärandatud 56. liini Scania leiti päev hiljem mahajäetult ja katkisena Maardu kandist Ülgase küla lähedalt karjääride vahelt, kirjutab SL Õhtuleht.
  ?Kõigepealt ehmatas juht kõvasti ära, seejärel oli aga väga vihane ja ärritatud,? vahendab TAKi pressiesindaja Sirje Roht 5. novembril ilma bussita jäänud juhi esmaseid läbielamisi. ?Ta küsitles kõiki Lasnamäe bussijuhte ja sõitis ühe patrulliva TAKi autoga peaaegu kogu päeva kaasa. Mees oli suures mures.?
  Hommikul kella poole viiest kümneni 56. liinil sõitnud bussijuht jättis oma sõiduriista Lasnamäel Kärberi tänava dispet?ipunkti, et kella poole neljast pärastlõunal taas liinile asuda. Kuid selle aja sees läks buss kaduma.
  ?Kärberi dispet?ipunktis on 60-70 bussi, enamik on pidevas liikumises,? selgitab Roht, et dispet?er ei pruugi aknast alati kõiki ühissõidukeid näha.
  Nagu hiljem selgus, oli bussi uks lahti murtud. ?Ärandaja pidi teadma, kuidas buss käima läheb, igaüks sellega hakkama ei saa,? arvab bussikoondise pressiesindaja.
  Bussi kadumisest teavitati kähku politseid, turvafirmat Falck, teisi bussifirmasid ja taksojuhte. Varsti saadigi Maardu bussijuhtidelt vihje, et kadunud bussi oli samal päeval kella kahe-kolme vahel nähtud Kallavere kooli juures. Samal õhtul oli Tallinna linnaliini rohevalge buss äratanud tähelepanu Jägala joa kandis.
  Mahajäetud bussi järgmisel õhtul Ülgase küla lähistelt leidnud Maardu bussifirma Temp-transi juhi sõnul tuli vihje koolipoistelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.