• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tippkuul registreeriti domeene 20 enam

  Võrreldes möödunud kolme kuud eelmise aastaga, oli oktoobri suur aktiivsus etteaimatav. Uute registreeritud .ee-domeeninimede arv oli septembri kogusummast veel 20 suurem. Sama stsenaarium oli ka eelmisel aastal, kui graafikujoon hakkas kiiresti tõusma augustis ja saavutas tipu oktoobris.
  Paremusjärjestuse kaks esimest jätkavad endiselt järjest suuremate numbritega, suutmata omavahelist vahet oluliselt vähendada. Lisaks sellele on liidrite Zone Media OÜ ja Eesti Telefon ASi poolt vahendatud domeeninimede avalduste koguhulk tõusnud 6 jagu. Uute .ee-alamdomeeni taotluste vahenduste suhtarvu erinevus jäi Zone Media ja Eesti Telefoni vahel 1,5 kordseks, aga võrreldes septembriga lähenes Eesti Telefon siiski 1 võrra.
  Märkimata ei saa jätta, et oktoobrikuu lõikes vahendasid ja registreerisid rohkem uusi domeeninimesid kui septembris .ee alla ka TOP 10 järjestuse keskmises kolmandikus paiknevad ettevõtted.
  Kolmanda koha saavutanud Hurmaster OÜ sai novembrikuu näitajate poolest ülihea tulemuse. BBS Internet Solutionsi nimelise teenusepaketi pakkumine tõi Hurmasterile üle 5 kõigist uute domeeninimede taotluste vahenduste koguhulgast. Seega oli Hurmasteri isiklik rekord oktoobris üle nelja korra parem septembri tulemustest.
  TOP 10 teise poolde jäänud ISPd ehk internetiteenuse pakkujad vahetavad kohti igal kuul, kuid samas ei ole nende poolt vahendatud avalduste koguarvud suurte erinevustega. Elkdata OÜ, Starline Web Services OÜ, Aasa Grupi OÜ, Netpoint Systems OÜ ja Compic OÜ vahel on tihe konkurents kestnud juba mõnda aega.
  Uute alamdomeeninimede vahenduste koguarvu kasvu suhteliselt ühtlast jaotumist TOP 10 liikmete vahel saab tõlgendada turunõudluse kasvuga, kuid kindlasti on samal ajal ka erinevate kliendipakettide pakkumine suurenenud.
  Autor: Ave Ploomipuu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.