• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virumaa Teataja: Rakvere linnapea on Andres Jaadla

  Rakvere linnavolikogu valis eile õhtul maakonnakeskuse linnapeaks Kodulinn Rakvere esitatud Andres Jaadla.

  Jaadla kogus kohalikel valimistel 29 häält ning jäi oma nimekirjas üheksandaks, kirjutas Virumaa Teataja.
  Juristiharidusega Andres Jaadla sai Rakvere linnavolikogu liikmetelt 12 poolt- ja 9 vastuhäält. Seega toetas koalitsioon üksmeelselt varasemat kokkulepet.
  Vastne linnapea tänas volikogu osutatud usalduse eest ning lubas tõestada tegudega, et ta väärib seda usaldust. ?Usun, et leiame ühise keele ka nendega, kes täna vastuhääle andsid,? ütles Jaadla, kes oli üks valimisliidu Kodulinn Rakvere algatajaid ning pani selles rõhuasetuse linnarahvale. ?Poliitika on kord selline, et teinekord tuleb vastu hääletada.?
  Andres Jaadla, kes oli Rakvere Linnavaraameti looja ja juhataja, kuulus lõpetanud linnavolikogu koosseisu.
  Mõneti ootamatult tekkinud koalitsioonis, kuhu kuuluvad lisaks Kodulinn Rakvere neljale liikmele veel neli isamaaliitlast, kaks reformierakondlast, üks Res Publica ja üks valimisliidu Tarvas esindaja, pakuti pärast lõppenud valimisi linnapeakohta just Kodulinn Rakverele kui kõige rohkem hääli kogunud nimekirjale. Seda võis võtta ka kui tasu niinimetatud poole vahetamise eest.
  Kuigi algselt hoidis see valimisliit Mõõdukate ja Keskerakonna liidu poole, kust Kodulinn Rakveret ootas väidetavalt pool volikogu esimehe kohta, mängiti asjade esialgne kulg ümber, sest loodetud volikogu esimees Andres Jaadla künnist ei ületanud. Ta saavutas oma häältearvuga kandideerijate edetabelis kõigest 56. koha.
  Andres Jaadla sai tuntuks aktiivse riigikorterite erastamisele kaasaaitajana ja oli esimesi Eestis, kes moodustas korteriühistuid. Suuresti tänu Jaadlale oli just Rakvere korterite erastamises ja ühistute loomises esirinnas. Ta pani aluse Eesti Korteriühistute Liidule ning on selle esimees. Jaadla töökoht asub praegu Tallinnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.