Ülo Toomsalu • 13. november 2002 kell 7:14

Virumaa Teataja: Rakvere linnapea on Andres Jaadla

Rakvere linnavolikogu valis eile õhtul maakonnakeskuse linnapeaks Kodulinn Rakvere esitatud Andres Jaadla.

Jaadla kogus kohalikel valimistel 29 häält ning jäi oma nimekirjas üheksandaks, kirjutas Virumaa Teataja.

Juristiharidusega Andres Jaadla sai Rakvere linnavolikogu liikmetelt 12 poolt- ja 9 vastuhäält. Seega toetas koalitsioon üksmeelselt varasemat kokkulepet.

Vastne linnapea tänas volikogu osutatud usalduse eest ning lubas tõestada tegudega, et ta väärib seda usaldust. ?Usun, et leiame ühise keele ka nendega, kes täna vastuhääle andsid,? ütles Jaadla, kes oli üks valimisliidu Kodulinn Rakvere algatajaid ning pani selles rõhuasetuse linnarahvale. ?Poliitika on kord selline, et teinekord tuleb vastu hääletada.?

Andres Jaadla, kes oli Rakvere Linnavaraameti looja ja juhataja, kuulus lõpetanud linnavolikogu koosseisu.

Mõneti ootamatult tekkinud koalitsioonis, kuhu kuuluvad lisaks Kodulinn Rakvere neljale liikmele veel neli isamaaliitlast, kaks reformierakondlast, üks Res Publica ja üks valimisliidu Tarvas esindaja, pakuti pärast lõppenud valimisi linnapeakohta just Kodulinn Rakverele kui kõige rohkem hääli kogunud nimekirjale. Seda võis võtta ka kui tasu niinimetatud poole vahetamise eest.

Kuigi algselt hoidis see valimisliit Mõõdukate ja Keskerakonna liidu poole, kust Kodulinn Rakveret ootas väidetavalt pool volikogu esimehe kohta, mängiti asjade esialgne kulg ümber, sest loodetud volikogu esimees Andres Jaadla künnist ei ületanud. Ta saavutas oma häältearvuga kandideerijate edetabelis kõigest 56. koha.

Andres Jaadla sai tuntuks aktiivse riigikorterite erastamisele kaasaaitajana ja oli esimesi Eestis, kes moodustas korteriühistuid. Suuresti tänu Jaadlale oli just Rakvere korterite erastamises ja ühistute loomises esirinnas. Ta pani aluse Eesti Korteriühistute Liidule ning on selle esimees. Jaadla töökoht asub praegu Tallinnas.

Hetkel kuum