• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Huvitav firma saanud mitmeid tagasilööke

  Eelkõige kalakasvatuse poolest suurt arengupotentsiaali omav firma on saanud mitmeid tagasilööke. Lisaks praegu kasvavatatavale elitaarsele lõhele plaanitakse hakata kasvatama odavamaid kalaliike, mis suurendaks potentsiaalset tarbijate arvu.
  Firma on püüdnud pika väärtusahela abil maandada sisseostetava tooraine ja väljamüüdava toodangu hinnariske. Kui näiteks kalasööda hind tõuseb, mõjub see halvasti kalakasvatuse üksusele samas kui kalasööda tootmine teenib rohkem väljapoole firmat müüdava sööda arvel. Risk on eelkõige väärtusahela lõpus lõhehinna ning linnu- ja sealiha hinna ja nõudluse näol.
  Firma probleemiks on prognoosimatud tarbijate meelestatuse ülikiired muutused. Halvasti mõjunud hullulehma tõbi ja sõrataud, mis on vähendanud sööda ostu ja hirmutanud inimesi vähem lihatooteid tarbima. Lõhehind on olnud viimastel aastatel volatiilne nagu Cisco aktsia.
  I poolaasta oli firmale erakordselt halb. Kasum kukkus 86 4,7 mln eurole (73,5 mln krooni), suures osas oli selles süüdi lõhehinna kukkumine. Firma ootab selle aasta kasum jäämist 30 mullusest väiksemaks. Aktsia on tipust 57 eurolt odavnenud umbes 3/4 võrra. Madala turuväärtusega riskantse firma P/E suhe on 6, mis pole kõrge.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.