Ülo Toomsalu • 15. november 2002 kell 7:20

Pärnu PM: Mainori kõrgkool teeb filiaali Niidupargi gümnaasiumisse

Talvel alustab Pärnu Niidupargi gümnaasiumis tööd Mainori kõrgkooli õppeosakond, mis hakkab pakkuma rakenduskõrgharidust kolmel erialal.

Mainori kõrgkooli Pärnu filiaalis hakatakse õpetama rakenduspsühholoogiat, infotehnoloogiat ja ärijuhtimist, mille raames saab spetsialiseeruda finantsjuhtimisele, majandusõigusele, kinnisvaraarendusele, tootmisjuhtimisele, turundusele või logistikale, kirjutab Pärnu Postimees.

Erakõrgkooli tunnid hakkavad toimuma Niidupargi gümnaasiumis päevakooli tundidest vabal ajal reedeõhtuti ning nädalavahetustel, lisainvesteeringuid ja -kohustusi gümnaasiumile see kaasa ei too, kui välja arvata õpilasmajas elutoa sisustamine külalisõppejõudude tarvis.

Pärnus valmistab uue kõrgkooli turule tulekut ette Niidupargi gümnaasiumi direktor Ilme Ree.

?Mainori kõrgkool tegi ise ettepaneku Pärnusse tulla, neil on Eestis seitse filiaali, aga siia polnud nad veel jõudnud,? rääkis Ree. ?Pärnakad läksid sageli Viljandi filiaali õppima. Sealt helistati mulle, kas me ei tahaks oma linna osakonda luua. Järelikult huvi on, kuid meie seda ei teadnud.?

Ree hinnangul on kooli üks eelis see, et sinna astumisel ei nõuta riigieksamite tegemist, piisab olemasolevast gümnaasiumi lõputunnistusest. Ree rõhutas, et õppetööd saab teha kodus, teise linna sõitma ei pea.

Sel aastal tuli Eestis Mainori kõrgkooli 700 üliõpilast. Pärnu õppekeskuse loodab kool Õunapuu teatel kasvatada umbes 200 õpilaseni, esimesel aastal arvestatakse 35 õpilasega.

Sisseastumiskatsed Mainori kõrgkooli on 11. ja 18. jaanuaril ning õppetöö peaks praeguse kava kohaselt algama veebruari esimesel päeval.

Hetkel kuum