• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Mainori kõrgkool teeb filiaali Niidupargi gümnaasiumisse

  Talvel alustab Pärnu Niidupargi gümnaasiumis tööd Mainori kõrgkooli õppeosakond, mis hakkab pakkuma rakenduskõrgharidust kolmel erialal.

  Mainori kõrgkooli Pärnu filiaalis hakatakse õpetama rakenduspsühholoogiat, infotehnoloogiat ja ärijuhtimist, mille raames saab spetsialiseeruda finantsjuhtimisele, majandusõigusele, kinnisvaraarendusele, tootmisjuhtimisele, turundusele või logistikale, kirjutab Pärnu Postimees.
  Erakõrgkooli tunnid hakkavad toimuma Niidupargi gümnaasiumis päevakooli tundidest vabal ajal reedeõhtuti ning nädalavahetustel, lisainvesteeringuid ja -kohustusi gümnaasiumile see kaasa ei too, kui välja arvata õpilasmajas elutoa sisustamine külalisõppejõudude tarvis.
  Pärnus valmistab uue kõrgkooli turule tulekut ette Niidupargi gümnaasiumi direktor Ilme Ree.
  ?Mainori kõrgkool tegi ise ettepaneku Pärnusse tulla, neil on Eestis seitse filiaali, aga siia polnud nad veel jõudnud,? rääkis Ree. ?Pärnakad läksid sageli Viljandi filiaali õppima. Sealt helistati mulle, kas me ei tahaks oma linna osakonda luua. Järelikult huvi on, kuid meie seda ei teadnud.?
  Ree hinnangul on kooli üks eelis see, et sinna astumisel ei nõuta riigieksamite tegemist, piisab olemasolevast gümnaasiumi lõputunnistusest. Ree rõhutas, et õppetööd saab teha kodus, teise linna sõitma ei pea.
  Sel aastal tuli Eestis Mainori kõrgkooli 700 üliõpilast. Pärnu õppekeskuse loodab kool Õunapuu teatel kasvatada umbes 200 õpilaseni, esimesel aastal arvestatakse 35 õpilasega.
  Sisseastumiskatsed Mainori kõrgkooli on 11. ja 18. jaanuaril ning õppetöö peaks praeguse kava kohaselt algama veebruari esimesel päeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.