• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani sidegigandi poolaastamüük langes esmakordselt

  Jaapani sidegigandi Nippon Telegraph Telephone poolaastamüük langes esmakordselt, vahendab Dow Jones.

  Nippon Telegraph Telephone teatas täna oma majandusaasta esimese poolaasta tulemused. Maailma suurima sidefirma poolaasta müük langes, firma jätkas välismaale tehtud investeeringute väärtuste mahakandmist.
  Jaapani telekommunikatsioonihiiglase ja mobiilsideoperaatori NTT DoCoMo <GR#US.DCM> omaniku müük vähenes mullusega võrreldes 1,7% 5,367 triljonile jeenile (695 mld krooni).
  See oli firmale esmakordne müügilangus pärast firma erastamist 1985. aastal.
  Number peegeldab mobiilside märkimisväärse turukasvu aeglustumist ja fiksliinide teenuste nõudluse järsku kukkumist Jaapanis.
  Firma puhaskasumiks kujunes 33,2 mld jeeni (4,3 mld krooni) 232,1 mld jeenise aastataguse kahjumiga võrreldes. Firma tegevuskasumiks kujunes 823,2 mld jeeni.
  NTT tegevuskasumi kasv oli tingitud püsikulude agressiivsest kärpimisest.
  Mobiilsideüksus NTT DoCoMo teenis erakordset kahjumit 307,8 mld jeeni seoses välismaiste investeeringutega. Kahjumisse on arvestatud 167,6 mld jeenine kahjum firma 16% osalusest firmas AT T Wireless Services Inc. ja 72,2 mld jeeni kahjumit nende 20% osalusest firmas Hutchison 3G UK. 67,9 mld jeeni kahjumit tuli firma 15% osalusest KPN Mobile NV-s.
  Firma kaugekõnede ja rahvusvaheliste teenuste üksus NTT Communications, kaotas kuue kuuga investeeringute arvel 76,7 mld jeeni. Sellest 56,5 mld jeeni tuli 100% firmale kuuluvast USA tütarfirmalt Verio ja 19 mld jeeni 15% osaluselt Philippine Long Distance Telephone Co.
  Seoses Jaapani turu raske olukorraga ja aeglustuva USA majandusega andis firma kogu majandusaasta kasumi- ja käibehoiatuse.
  Firma loodab nüüd teenida 205 mld jeeni kasumit võrreldes varasema 361 mld jeenise prognoosiga. Firma müük peaks langema 10,961 triljonile jeenile varem prognoositud 11,969 triljoni jeeni asemel.
  Vaatamata mitmetele välisosaluste kahjumitele ei plaani firma president Norio Wada muuta firma strateegiat. 'Mul pole kavatsust muuta reegleid, mitte ainult välisinvesteeringute, vaid üldse investeeringute osas.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Eesti e-rahaturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.