Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani sidegigandi poolaastamüük langes esmakordselt

  Jaapani sidegigandi Nippon Telegraph Telephone poolaastamüük langes esmakordselt, vahendab Dow Jones.

  Nippon Telegraph Telephone teatas täna oma majandusaasta esimese poolaasta tulemused. Maailma suurima sidefirma poolaasta müük langes, firma jätkas välismaale tehtud investeeringute väärtuste mahakandmist.
  Jaapani telekommunikatsioonihiiglase ja mobiilsideoperaatori NTT DoCoMo <GR#US.DCM> omaniku müük vähenes mullusega võrreldes 1,7% 5,367 triljonile jeenile (695 mld krooni).
  See oli firmale esmakordne müügilangus pärast firma erastamist 1985. aastal.
  Number peegeldab mobiilside märkimisväärse turukasvu aeglustumist ja fiksliinide teenuste nõudluse järsku kukkumist Jaapanis.
  Firma puhaskasumiks kujunes 33,2 mld jeeni (4,3 mld krooni) 232,1 mld jeenise aastataguse kahjumiga võrreldes. Firma tegevuskasumiks kujunes 823,2 mld jeeni.
  NTT tegevuskasumi kasv oli tingitud püsikulude agressiivsest kärpimisest.
  Mobiilsideüksus NTT DoCoMo teenis erakordset kahjumit 307,8 mld jeeni seoses välismaiste investeeringutega. Kahjumisse on arvestatud 167,6 mld jeenine kahjum firma 16% osalusest firmas AT T Wireless Services Inc. ja 72,2 mld jeeni kahjumit nende 20% osalusest firmas Hutchison 3G UK. 67,9 mld jeeni kahjumit tuli firma 15% osalusest KPN Mobile NV-s.
  Firma kaugekõnede ja rahvusvaheliste teenuste üksus NTT Communications, kaotas kuue kuuga investeeringute arvel 76,7 mld jeeni. Sellest 56,5 mld jeeni tuli 100% firmale kuuluvast USA tütarfirmalt Verio ja 19 mld jeeni 15% osaluselt Philippine Long Distance Telephone Co.
  Seoses Jaapani turu raske olukorraga ja aeglustuva USA majandusega andis firma kogu majandusaasta kasumi- ja käibehoiatuse.
  Firma loodab nüüd teenida 205 mld jeeni kasumit võrreldes varasema 361 mld jeenise prognoosiga. Firma müük peaks langema 10,961 triljonile jeenile varem prognoositud 11,969 triljoni jeeni asemel.
  Vaatamata mitmetele välisosaluste kahjumitele ei plaani firma president Norio Wada muuta firma strateegiat. 'Mul pole kavatsust muuta reegleid, mitte ainult välisinvesteeringute, vaid üldse investeeringute osas.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Carnivali tulemused jäid hinnangutest tunduvalt alla Carnivali aktsia kukkus 20%
Carnivali aktsia kukkus keskpäevasel kauplemisel 20% 7,33 dollarile, langedes peaaegu 30 aasta madalaimale tasemele.
Carnivali aktsia kukkus keskpäevasel kauplemisel 20% 7,33 dollarile, langedes peaaegu 30 aasta madalaimale tasemele.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.