• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisturgudel jälgiti telekomisektorit

  Euroopa börsidel oli eile positiivse tähelepanu all telekomisektor. Maaklerfirma Merrill Lynchi otsustas tõsta telekomisektori aktsiate väljavaadet ja Nokia juht Ollila teatas oma nägemuse maailma mobiiltelefonide turu kohta.
  Oma klientidele saadetud raportis kiitis Merrill Lynch Euroopa telekomiettevõtteid, mis hindavad aktiivselt ümber oma strateegiaid ja struktuure ning mille rahavood on tugevad.
  Nokia juht Jorma Ollila rõõmustas sektorit seevastu sellega, et prognoosis mobiiltelefonide kasutajate arvu tõusmist maailmas praeguselt ühelt miljardilt 2005. aastaks 1,5 miljardini. Nokia reageeris eile uudisele 3,1 tõusuga.
  Ericssoni aktsia oli Rootsis veel tugevam, kosudes 5,1. Rootsi maaklerite sõnul hoidis Ericssoni aktsiat hiljutine raport, mille sõnul näeb ettevõte 2003. aastal telekomisektorit natuke optimistlikumas valguses kui sel aastal kui ka telekomioperaator Telia, mis teatas eile hommikul, et ligi 95 Sonera aktsionäridest on ettevõtte liitumise Teliaga aktsepteerinud. Liitujate aktsiaid tõusid eile protsendi jagu.
  Erinevalt Euroopa turgudest eile USA-l suunda polnud. Ehkki osa turujälgijaid rõhutas positiivsete faktina USA turgudel kuus järjestikust nädalalt väldanud tõusu ning ÜRO relvainspektorite eilset saabumist Iraaki ei suutnud see börsi mõjutada.
  Kindel mõjutaja oli aga Lehman Brothers, mis alandas telekomigigandi AT&T reitingut kui ka hinnasihti 40 dollarilt 25 dollarini. Investeerimispanga sõnul võib ettevõtte kaugkõnede üksus jõuda kasumisse kõige varem järgmisel aastal.
  Hetkel Dow Jones tööstuskeskmises kõige nigelama hinnaga väärtpaber alustas päeva üle 5se langusega tasemel 13,15 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.