• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Interneti eestikeelne narkomäng ahvatleb noori

  Laste seas kogub internetis populaarsust eestikeelne narkomäng.

  Mängur peab uimasteid vahendades ja valmistades, kõrtsis alkohoolseid jooke kokku segades või narkotaimi varastades raha teenima, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?See on jõhker narkootikumide propageerimine,? lausus aidsiennetuskeskuse juhataja Nelli Kalikova. ?Mäng õpetab seoseid nendele, kel pole sellistest seostest aimugi. See on alaealiste kaasatõmbamine narkodiilerlusse.?
  Eileõhtuse seisuga näitas narkomängu kodulehel olev loendur, et leheküljel on 8796 kasutajat, kellest eilse päeva jooksul oli liitunud 170.
  Mängu tegevus toimub Eestis, kus mängija saab ühest linnast teise sõita. Mängija on juba ettemääratult kurjategija ja kui politseinik teda märkab, siis on tal võimalus valida, kas politseinik tappa või end päästa.
  Mängur peab teenima raha, mis annab talle mõjuvõimu. Ta võib kõrtsi joogimeistriks tööle minna, kus tal tuleb valmistada alkohoolseid jooke või äritseda tänaval narkootikumidega.
  Mängu autoreid pole nimeliselt võimalik leida, küll on aga kontaktide lingi all märgitud portaali arendus- ja infojuhiks Tarmo Kutsari nimeline isik, kellega saab ühendust võtta vaid elektronposti aadressil, kuhu saadetud kirjale Eesti Päevaleht eile vastust ei saanud.
  Politseiameti teatel ei ole narkomängus midagi ohtlikku. ?Eks igaüks veedab oma vaba aega selliselt, kuidas talle põnev tundub,? ütles politseiameti pressibüroo juhataja Indrek Raudjalg. ?Õiguserikkumist mängus ei ole ja narkoäri mängijad samuti ajama ei õpi, sest päris elu on selles osas teistsugune.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.