• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ministeeriumi rendihind suurem kui avaldatud

  Rendihinda ei saa kommenteerida, sest see on lepingu kohaselt konfidentsiaalne, ütles OÜ Egico Eesti juht Toomas Kapsta.
  Ühendministeeriumi suhtekorraldusjuht Tiina Salumäe ei osanud uute ruumide rendihinda kommenteerida. Salumäe ütles, et ruumide osas ei tulnud korraldada riigihanget, sest seda seadus ei nõudnud. Samuti ei pea ministeerium võimalikuks tutvuda rendilepinguga, kuna seda ei luba teha avaliku teabe seadus. Siiski on Salumäe sõnul lootust täna see leping kätte saada.
  Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiteates välja toodud hind 90 krooni ruutmeeter kehtib koos ministeeriumi senise 4448ruutmeetrise pinna ja uue 1250ruutmeetrise pinna peale kokku. Ministeeriumi senine pind kuulub riigile.
  Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi uute ruumide rendileandja on vähetuntud kinnisvarafirma.
  Ühendministeeriumile Harju tänaval viieks aastaks 1250 ruutmeetrit välja rentiva OÜ Egico Eesti tegevjuht Toomas Kapsta ütles, et ettevõte on kinnisvarasse paigutanud 60 miljonit krooni. Seda kahte hoonesse, üks neist endine Tallinfilmi maja aadressil Harju 9 ja teine endine Tööstuspanga maja aadressil Suur-Karja 7/Väike Karja 2.
  Ministeerium maksab koos Egico osaga keskmiselt renti 90 krooni ruutmeetrilt kuus. Egicost oli juttu paar aastat tagasi, kui firma üks omanikest, Soome puiduhulgifirma juht Hussein Maher oli ostnud 8 miljoni krooniga Tallinfilmi käest maja ja kavatses sinna rajada büroo- ja kontoriruumid.
  Kapsta ütles, et Egico Eesti omanik on peale Egico Finlandi ka reederfirma Imperial Shipping Company. Egico Eesti tegeleb kinnisvaraarendusega.
  Kapsta ütles, et endise Tööstuspanga ruumidesse tuleb neljatärnihotell. Ka Harju tänava majja oli plaanis teha hotell, ent riigi huvi tõttu sinna ruumid muretseda mõtles ettevõte ringi. 1. detsembriks esitab ministeerium Egicole ruumiprogrammi ja 3?4 kuu pärast peaks remont olema lõppenud. Remonditööd on juba alanud.
  Kapsta ei osanud põhjendada, miks Egico majandustulemuste kohta ei ole jälge Krediidiinfo registris. Tema sõnul on firma esitanud kõik nõuetekohased aruanded äriregistrile.
  Egico Eesti raamatupidaja Ene Viilma ütles, et möödunud aasta aruande järgi oli Egico kahjum kolm miljonit krooni. Käivet polnud, kuna ettevõte pole esitanud veel ühtegi arvet. Ettevõtte osakapital oli 40 000 krooni. Tänavu panid omanikud ettevõttesse taas raha juurde, et kahjumit katta. Omanikud on ettevõttesse raha pannud nii laenude kui omakapitalina.
  Tänavuse 31. augusti äriseisu järgi oli Egico varade maht ligi 36 miljonit krooni, mille moodustavad maa ja hooned. Firmal on 29 miljoni eest lühiajalisi ja 8 miljoni eest pikaajalisi kohustusi. Ettevõtte omakapital on 1,2 miljoni krooniga miinuses ja kahjum aasta algusest 3,6 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi