19. november 2002 kell 8:18

Nissan Motor sai rekordilise poolaastakasumi

Nissan Motor teatas täna kõigi aegade suurimast tegevuskasumist esimesel poolaastal (aprill-september), edastas Dow Jones.

Jaapani suuruselt kolmas autotootja põhjendab häid majandustulemusi müügimahu suurenemise ja jätkuva kulude kärpimisega. Nissani tegevuskasum kasvas esimesel poolaastal (Jaapani majandusaasta algab 1. aprillist) 85 protsenti 348,3 miljardi jeenini (44,6 miljardi kroonini). Käive kasvas võrreldes eelmise aasta esimese poolaastaga 10 protsenti 3,29 triljoni jeenini (421 miljardi kroonini) ja puhaskasum 25 protsenti 288 miljardi jeenini (36,9 miljardi kroonini).

Järgmise aasta märtsis lõppeval majandusaastal loodab Nissan teenida 490 miljardit jeeni (63 miljardit krooni) puhaskasumit.

Nissan teatas ka, et lõpetab aktsiate noteerimise Osaka, Nagoya, Fukuoka ja Sapporo börsidel, sest aktsiate käibed on nendel äärmiselt väikesed. Ainsa Jaapani börsina jäävad Nissani aktsiad kaubeldavaks Tokio börsil.

Täna kerkis Nissani aktsia hind Tokio börsil 2,33 protsenti 967 jeenini.

Hetkel kuum