• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Ministeerium ennustab maagaasi suurkallinemist

  Majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Einari Kiseli hinnangul võib maagaas lähiaastatel Eestis kallineda ligi poole võrra.

  Kuid Eesti Gaasi kinnitusel pole tarbijatel lähima kolme aasta jooksul suuri hinnamuutusi põhjust karta, kirjutab Postimees.
  Majandusministeeriumi andmetel on maagaasi hind suurtarbijatele tõusnud aastaga ligi viiendiku, samuti on suurenenud pidevalt väiketarbijate gaasiarved. Einari Kiseli sõnul on Eesti Gaasile maagaasi müüva Vene Gazpromi esindajad mitmetel kohtumistel väljendanud vajadust edaspidigi gaasi hinda tõsta, sest ettevõttel on ülisuured investeerimisvajadused.
  Lisaks kergitab gaasi hinda tulevikus Eesti ühinemine Euroopa Liiduga. Gaasivarustuse poolest Eestiga sarnases Soomes müüvad venelased suurtarbijatele maagaasi 70 protsenti kallimalt kui Eestis, Saksamaal on maagaas koguni kolm korda kallim. ?Meie liitumisel Euroopa Liiduga see hinnavahe üha väheneb,? rääkis Kisel.
  Iru elektrijaama direktori Kersti Kaljulaidi hinnangul ei saa välistada viie aasta jooksul gaasi olulist kallinemist, kuid lähiaastatel see risk puudub. ?Eks oma osa selles on ka nafta hinnal,» rääkis Kaljulaid. ?Kui nafta hind on odav, siis ei ole võimalik ka maagaasi hinda tõsta.?
  Eesti Gaasi müügidirektori Raul Kotovi hinnangul ei tohiks maagaasi hinnad Eestis ja Soomes võrdsustuda enne 15-20 aastat. Samas oleneb ostuhind hinnaläbirääkimistest, sest igas riigis on kütuseturul konkurentsisituatsioon erinev.
  ?Tahaksime seekord saada Gazpromilt pikemaajalise ehk kümne aasta lepingu, mis annaks tarbijatele suurema garantii,? rääkis Kotov. Praegune kehtiv viieaastane maagaasi tarneleping lõpeb 2005. aasta lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.