Ülo Toomsalu • 20. november 2002 kell 7:10

SLÕL: Tippadvokaat Viktor Kaasik maamaksuvõlglane?

Vandeadvokaat Viktor Kaasik on maksuameti registri andmeil riigile võlgu üle 11 000 krooni maamaksu.

Viktor Kaasiku maamaksuvõlg oli eile hommikul maksuameti avaliku infobaasi andmeil 10 933 krooni. Summale lisandus 741 krooni intresse, kirjutab SL Õhtuleht. Kui Kaasikult võla kohta küsida, teatab ta esmalt, et ei mõista, milles asi. ?Ma pole üldse teadlik, et olen maamaksuvõlglane,? ütleb tippadvokaat.

Mõnekümne minuti pärast on Kaasik targem. Ta kinnitab, et tegu oli maksuameti tehnilise apsuga, mis kiiresti parandati. «Võtsin ühendust maksuametiga ning selgitasin välja, milles küsimus. Ilmnes tehniline probleem ning käesolevaks hetkeks on niinimetatud võlg likvideeritud.»

Samas ei ütle Kaasik, millise maatükiga tegu oli ning kuidas ja millal võis väidetav võlgnevus tekkida. ?Ma ei oska neile küsimustele vastata,? teatab keskerakondlasest vandeadvokaat.

Kuigi mees vandus, käsi südamel, et maksuvõlg oli vaid tehniline aps, mis parandati kiiresti, oli võlgnevus veel eile pärastlõunalgi maksuameti inforegistris kirjas. Tõsi, intress oli kahanenud 680 kroonini.

Maksuameti avalike suhete nõuniku Koit Luusi sõnul kuuleb ta ?tehnilistel põhjustel? tekkinud võlgadest tihti. ?Seega ei torma me kohe kontrollima, kas meie andmebaasidel on midagi viga.? Ta lisab, et kui Kaasiku arvates on kõnealune võlg tekkinud maksuameti süül, siis seda kontrollitakse. Luus ei tea samuti, millise maatüki eest vandeadvokaat võlgu on.

Hetkel kuum