• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EE: Maaostja sattus lõksu

  Viimsis krunte müüv mees surus kliendile peale eriti ebasoodsa lepingu ja tegi selle täitmise võimatuks.

  Lisaks nõuab tasu olematu teenuse eest, kirjutab Eesti Ekspress. Haabneemes Heldri teel maatükke müüva Margus Valdese (37) stiilinäide on järgmine: kõigepealt seob krundiostjal eellepingu ja kopsaka käsirahaga käed kinni, siis pistab ostja pea väga ebasoodsa ostu-müügilepinguga silmusesse ning seejärel tõmbab silmuse viimase piirini pingule, tehes vastsele maaomanikule lepingutingimuste täitmise võimatuks. Finaaliks tuleb oimetu vastase kohtussekaebamine lepingus sisalduvate sanktsioonide täidepööramiseks.
  Vähemasti juhtus selline lugu Mihkel Mandriga (59), kes otsustas pensionipõlve veeta merelähedases ja looduslikult kaunis Heldri elamurajoonis ning Valdesega kaupa tegi.
  1999. aasta hilissuvel ostis Mandri Heldri suurmaaomanikult Margus Valdeselt ehituskrundi. 1225ruutmeetrise krundi hind oli 387 100 krooni. 20 protsenti ehk üle 77 tuhande maksis ostuhuviline mees käsirahaks. ?Märkimisväärselt suur käsiraha,? kommenteerib tehingut vahendanud Denno Treimann kinnisvarafirmast Simus.
  Eellepingu üks punkte oli Mandri kohustus maja ühe aasta jooksul valmis ehitada. ?Ma ei soovinud eellepingut sõlmida, kuid Valdes pidas seda tingimusteta vajalikuks,? ütleb Mandri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.