Inge Rumessen • 21. november 2002 kell 7:07

EE: Maaostja sattus lõksu

Viimsis krunte müüv mees surus kliendile peale eriti ebasoodsa lepingu ja tegi selle täitmise võimatuks.

Lisaks nõuab tasu olematu teenuse eest, kirjutab Eesti Ekspress. Haabneemes Heldri teel maatükke müüva Margus Valdese (37) stiilinäide on järgmine: kõigepealt seob krundiostjal eellepingu ja kopsaka käsirahaga käed kinni, siis pistab ostja pea väga ebasoodsa ostu-müügilepinguga silmusesse ning seejärel tõmbab silmuse viimase piirini pingule, tehes vastsele maaomanikule lepingutingimuste täitmise võimatuks. Finaaliks tuleb oimetu vastase kohtussekaebamine lepingus sisalduvate sanktsioonide täidepööramiseks.

Vähemasti juhtus selline lugu Mihkel Mandriga (59), kes otsustas pensionipõlve veeta merelähedases ja looduslikult kaunis Heldri elamurajoonis ning Valdesega kaupa tegi.

1999. aasta hilissuvel ostis Mandri Heldri suurmaaomanikult Margus Valdeselt ehituskrundi. 1225ruutmeetrise krundi hind oli 387 100 krooni. 20 protsenti ehk üle 77 tuhande maksis ostuhuviline mees käsirahaks. ?Märkimisväärselt suur käsiraha,? kommenteerib tehingut vahendanud Denno Treimann kinnisvarafirmast Simus.

Eellepingu üks punkte oli Mandri kohustus maja ühe aasta jooksul valmis ehitada. ?Ma ei soovinud eellepingut sõlmida, kuid Valdes pidas seda tingimusteta vajalikuks,? ütleb Mandri.

Hetkel kuum