Ülo Toomsalu • 22. november 2002 kell 6:25

SLÕL: Riigikoguliikmete laste narkoäri Koit Pikarol teada

Endine kriminaalpolitseinik Koit Pikaro kinnitab jätkuvalt, et saadikute laste hulgas on nii narkootikumide tarbijaid kui ka levitajaid.

Koit Pikaro avaldas septembri keskel Keskerakonna ajalehes Kesknädal arvamust, et riigikogu liikmed, kelle lapsed on seotud narkootikumiäriga, peaksid tagasi astuma. Oma poja vargusloo pärast on tagasi astunud reformierakondlane Jürgen Ligi, kuid narkootikumidesse mässitud laste vanemate südametunnistus pole ärganud, kirjutas SL Õhtuleht.

Septembris tunnistas Pikaro uudisteagentuurile BNS, et pole oma teavet narkopolitseiga jaganud, sest kindlasti teab viimane seda niigi.

Pikaro poliitilised oponendid on avaldanud arvamust, et kogu jutt narkootikumidest riigikogulaste peredes oli vehkimine tühjade sõnadega. ?Kui jutu taga oleks midagi olnud, ei usu, et ta oleks jätnud selle enne valimisi kasutamata,? on vaid üks arvamusi.

SL Õhtulehele väitis Koit Pikaro, et on oma informatsiooni kindlalt ja õigel ajal politseiga jaganud. Et politseiameti pressiesindaja seda ei tea, näitab Pikaro sõnul tema isiklike tuttavate politseitöötajate professionaalsust ? neile teadaolev info ei ole jõudnud rääkimisega leiba teenivate ametnikeni.

'Minu väide mõne Riigikogu liikme lapse tegevuse kohta on toonud kaks reaktsiooni,' ütles Pikaro. 'Mõni riigikogu naisliige on leidnud, et olen Riigikogu mainet laimanud. Teiseks, minu juurde tuli üks Riigikogu liige ja küsis, kui paljude lapsed on narkoäriga seotud. Minu nimetatud arvuga oli ta täiesti nõus.'

Koit Pikaro sõnul ei tooks nimede avalikustamine midagi head. 'Vaid mõni niigi enam kui kahtlaste tuttavatega naisriigikogulane võib sattuda hüsteerikasse,' arvas ta.

Hetkel kuum