• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank: kas metoodikast tulenev anomaalia, euribor või järelmaksukaardid

  Intresside liikumine võis Ühispanga hinnangul tuleneda nii metoodikast kui ka euriborist ning tagatiseta järelmaksukaartide eelistamisest.

  Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas ütles, et kaalutud keskmiste intresside langus eluasemelaenude ja ärilaenude osas ning tõus tarbimislaenude osas võib suuresti tuleneda ka Eesti Pangas kasutatud metoodikast.
  ?Ka varem on aegajalt esinenud anomaaliaid, see võib tuleneda kasutatud metoodikast,? ütles Messimas. ?Muudatusi laenutingimustes pole tehtud.?
  Messimas tõdes, et intresside langus võis samas tuleneda ka euribori langusest või et osade pankade riskimarginaalid langesid. Ta oletas, et tarbimislaenude kaalutud keskmine intress võis näidata tõusu sellest, et järelmaksukaartide osakaal kasvas. ?Tagatiseta ja järelmaksukaardiga on lihtsam tarbimislaenu võtta,? võrdles Messimas järelmaksukaartide eeliseid teiste tarbimislaenudega, nagu näiteks Ühispanga Soovilaen.
  Kui järelmaksukaartide intress jääb vahemikku 16-20% aastas, siis tagatist nõudvad tarbimislaenude ning väikelaenude intress kujuneb reeglina 16% või alla selle aastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.