• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjalik käsiraamat eramu ehitamisest

  ?Ehitaja käsiraamatu? üheks kvaliteedigarantiiks peaks olema ka asjaolu, et selle on koostanud ajakirja Ehitaja toimetus.
  Kuna ehitamisest antakse võimalikult täielik ülevaade ? vajaminevatest dokumentidest ehitusprotsessi endani (konstruktsioonid, aknad-uksed, kommunikatsioonid, katused jne), võib raamatu oma põhjalikkuse poolest seada riiulile kõrvuti Äripäeva Kirjastuse ?Oma Maja? ning Majakeskuse ?Valikuvõimaluse? raamatutega ? küll aga ühe mööndusega. Nimelt torkab ?Ehitaja käsiraamatus? silma mitmeid erialaspetsialistide kirjutatud artikleid, mis tutvustavad vaid ühe tootja keskset lähenemist ? soojustusnõuanded on Isoverilt ning ülevaade kergplokkidest Aerocilt. Tore oleks aga lugeda võrdlust erinevate Eestis müüdavate ehitusmaterjalide kohta kasutusalade kaupa.
  300-leheküljeline raamat koosnebki erinevate erialaspetsialistide kirjutatud peatükkidest, kusjuures mõeldud pole vaid eramuehitajatele ? nõu saavad ka tüüpkorterite omanikud, kes oma elamist avaramaks muuta tahavad. Meeldis ka asjaolu, et katusematerjalide peatükis tutvustatakse lisaks tavapärastele kivi- ja plekk-katustele ka kimm-, laastu- ja mätaskatuseid. Positiivne on erinevate jooniste ning arvutuste esitamine ? kel vastava teema vastu põhjalikum huvi, ei pea täiendavat kirjandust otsimagi.
  Kui eespool sai raamatu koostajatele ette heidetud liigselt ühe tootja keskseid nõuandepeatükke, siis igati hea lähenemine on aga peatükis ?Materjalid?, kus erinevad tootjad tutvustavad enda pakutavate ehitusmaterjalide omadusi ning paigaldusõpetusi. See on aus lähenemine, kus lugeja saab aru, et tegemist on reklaamiga ning ohtralt erinevaid tooteid täis pikitud materjaliturul oskab ta vähemalt raamatust loetud tutvustuse põhjal poodi Penoflexi vuugisegu või termotöödeldud puitu küsima minna. Pealegi leiab siit mõningaid uuemaid materjale, millega ehitusalal alles värske huviline pole ehk kokku puutunud.
  Väga tänuväärne on raamatu lõpus olev kirjandusnimestik, kust teemade kaupa (vundamendid, keldrid, aknad, uksed, küttesüsteemid, elamukonstruktsioonid jne) leiab viiteid nii selleteemalistele raamatutele kui ka varem ilmunud artiklitele erinevates ajakirjandusväljaannetes. Hea on ka ülevaade erinevate tööriistu ja palkmaju müüvate firmade internetilehekülgedest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.