Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjalik käsiraamat eramu ehitamisest

  ?Ehitaja käsiraamatu? üheks kvaliteedigarantiiks peaks olema ka asjaolu, et selle on koostanud ajakirja Ehitaja toimetus.
  Kuna ehitamisest antakse võimalikult täielik ülevaade ? vajaminevatest dokumentidest ehitusprotsessi endani (konstruktsioonid, aknad-uksed, kommunikatsioonid, katused jne), võib raamatu oma põhjalikkuse poolest seada riiulile kõrvuti Äripäeva Kirjastuse ?Oma Maja? ning Majakeskuse ?Valikuvõimaluse? raamatutega ? küll aga ühe mööndusega. Nimelt torkab ?Ehitaja käsiraamatus? silma mitmeid erialaspetsialistide kirjutatud artikleid, mis tutvustavad vaid ühe tootja keskset lähenemist ? soojustusnõuanded on Isoverilt ning ülevaade kergplokkidest Aerocilt. Tore oleks aga lugeda võrdlust erinevate Eestis müüdavate ehitusmaterjalide kohta kasutusalade kaupa.
  300-leheküljeline raamat koosnebki erinevate erialaspetsialistide kirjutatud peatükkidest, kusjuures mõeldud pole vaid eramuehitajatele ? nõu saavad ka tüüpkorterite omanikud, kes oma elamist avaramaks muuta tahavad. Meeldis ka asjaolu, et katusematerjalide peatükis tutvustatakse lisaks tavapärastele kivi- ja plekk-katustele ka kimm-, laastu- ja mätaskatuseid. Positiivne on erinevate jooniste ning arvutuste esitamine ? kel vastava teema vastu põhjalikum huvi, ei pea täiendavat kirjandust otsimagi.
  Kui eespool sai raamatu koostajatele ette heidetud liigselt ühe tootja keskseid nõuandepeatükke, siis igati hea lähenemine on aga peatükis ?Materjalid?, kus erinevad tootjad tutvustavad enda pakutavate ehitusmaterjalide omadusi ning paigaldusõpetusi. See on aus lähenemine, kus lugeja saab aru, et tegemist on reklaamiga ning ohtralt erinevaid tooteid täis pikitud materjaliturul oskab ta vähemalt raamatust loetud tutvustuse põhjal poodi Penoflexi vuugisegu või termotöödeldud puitu küsima minna. Pealegi leiab siit mõningaid uuemaid materjale, millega ehitusalal alles värske huviline pole ehk kokku puutunud.
  Väga tänuväärne on raamatu lõpus olev kirjandusnimestik, kust teemade kaupa (vundamendid, keldrid, aknad, uksed, küttesüsteemid, elamukonstruktsioonid jne) leiab viiteid nii selleteemalistele raamatutele kui ka varem ilmunud artiklitele erinevates ajakirjandusväljaannetes. Hea on ka ülevaade erinevate tööriistu ja palkmaju müüvate firmade internetilehekülgedest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.