• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Säästmise varjupool

  Koonerdamine pole kokkuhoid ja eriti käib see ehitamise kohta. Lagunevad kingad võib pahameelega kuu aega pärast ostmist nurka virutada. Seitse aastat vana kiiva kiskuvat maja ei saa paraku kuhugi visata ? elama ju kuskil peab ja välja käidud summa pole kingade hinnaga võrreldav.
  Korralik maja peab vastu oma ettenähtud eluea ja veel jupp aega rohkemgi. Vajab teine ainult pisut hooldamist ja jälgimist nagu elusorganism kunagi, kelle elu algab sünni ja lõpeb surmaga ? maja puhul siis algab projekti ja hea mõttega ning lõpeb kunagi kauges tulevikus lammutamisega. Ehitamise puhul kipub aga koonerdamine üsna tavaline olema. Algab see poolikust projektist ja materjalide asendamisest odavamatega. Halvimal juhul kasutatakse juba korra kasutatud materjale.
  Selline taaskasutamine on nagu kahe teraga mõõk. Ühest küljest justkui ökoloogiline mõtlemine ja suurepärast näidet õnnestunud tulemusest oleme meiegi kajastanud ? juulinumbris tutvustatud vanadest palkidest uue projekti järgi üles laotud suvekodu. Kuid majaperemees oli täpselt teadlik, mis materjali ta kasutas, ning palk oli aja jooksul nii kõvaks muutunud, et oksakohad olid höövlile suurem katsumus kui naelad.
  Sootuks teine on lugu aga siis, kui materjal tuuakse prügimäelt vettimast või mõnest kõdunenud lammutatavast majast. Esialgne kokkuhoid võib halvemal juhul olla eelmäng maja mahalammutamisele, sest kõdunemine ei tähenda midagi muud kui seeneeoste vohamist.
  Sageli saab tohterdamise ja pideva kuivatamisega maja päästa, kuid kui kaasatoodavaks seeneks on harilik majavamm, siis ei pruugi sellest jagusaamine enam sugugi õnnestuda.
  Ja on veel üks oluline punkt ? üldjuhul ei avastata hävingut enne, kui juba enamik konstruktsiooniosi on põhjalikult kahjustunud. Seega peaks mis tahes materjali kasutades olema eelkõige veendunud selle kvaliteedis. q
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Nimekiri avalik: TOP 1000 Enefit Greeni aktsionäri Vaata 1000 suuremat investorit!
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Kaupmehed kehtestavad vabatahtlikult uued piirangud
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.