• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paariks päevaks Soome

  Mis võiks olla veel mõnusam, kui värskes õhus kontidesse pugenud külma peletamine mullivannis või aurusaunas. Kui veemõnud suusatamisest vaat et tähtsamadki on, tuleb valida suusakeskus, mis asuks võimalikult lähedal korralikule veekeskusele. Perele või sõpradele võib korraldada tõeliselt vahva päeva nt Serenas ? pool päeva suusatades ja teise päeva veeliumägedel möllates. Kui Serena troopilisest veekeskusest on kuulnud iga eestlane, siis vähem teada on see, et Serena territooriumil on talviti avatud ka viis täiesti korralikku suusanõlva, pikkusega 300-450 m, kõrguste vahe 60 m, olemas on isegi suusvarustuse laenutuse võimalus. Suusamägede ja veepargi ühine päevapilet maksab 22 eurot, alla 12 a lastele 20 eurot. Kaugematest kohtadest on parimad veekeskused on Vuokatti ja Ruka suusakeskuste lähedal.
  Tavalise majapidamistöödega sisustatud laupäeva võiks mõnikord asendada hoopis mõnusa vaba päevaga naaberpealinnas, käia shoppamas ja näitustel. Kuni kiirlaevad veel sõidavad, jõuab esimese laevaga juba hommikul kümne paiku Helsingisse. Ostuhimulised peaksid kesklinna suunduma mööda Aleksanterinkatu, see on ääristatud eestlaste lemmikpoodidega: H & M, Vero Moda, stiilsetele kodukaupadele spetsialiseerunud Indiska, Body Shop (kõik kolm asuvad Kluuvi kaubanduskeskuses), hispaania moeriiete pood Zara ning soome oma poed Lindex ja Stockmann.
  Kunstijanustele on Helsingis praegu üleval mitu rahvusvahelist näitust. Ateneum kutsub kuni 19.jaanuarini vaatama esinduslikku näitust kuulsa prantslase Toulouse-Lautreci plakatitest. 19.sajandi lõpul valminud tööd viivad tolleaegse Pariisi pahelisse maailma, eriti kuulsad on Toulouse-Lautreci kabaree plakatid. Tennispalatsis saab 2. veebruarini nautida tipptasemel fotokunsti. Jaapanlannast fotograafi Nobuyoshi Araki julgelt erootilised fotod kajastavad Tokyo urbanismi. Helsingisse on jõudnud koguni 2329 fotot. Samas on üleval veel teinegi jaapani näitus: Keelatud pildid ? Edo-aegset (1603-1867) erootilist kunsti Jaapanist, kus on väljas 18 erineva kunstniku maalid, puugravüürid ja raamatud.
  Sel aastal on Helsingisse juurde tehtud üks vahva lastekoht ? Meremaailm Sea Life. Uue merekeskuse 28 akvaariumis ujub aastaringselt mitusada kohalikku ja troopilist kalaliiki ? nii heeringaparvi, raisid, haisid kui kauneid merihobusid. Mööda läbipaistvat tunnelit 230 ruutmeetri suuruse ookeanibasseinis mereelanike keskel kõndides avaneb suurepärane võimalus veealuse eluga lähemalt tutvust teha. Merekeskus asub Linnanmäe lõbustuspargi territoorimu ning pilet sinna maksab 9,75 eurot täiskasvanule, 7,5 eurot lastele 4.-14. a.
  Lisainfo internetist: www.finland-tourism.com/ee
  Autor: Riine Lond
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.