9. detsember 2002 kell 6:16

PM: Tartu Ülikool kutsuti teadusülikoolide ühendusse

Tartu Ülikool sai kutse ühineda Coimbra Grupiga, mis ühendab 35 tunnustatud teadusülikooli, teiste seas Cambridge?i ja Oxfordi, kirjutab Postimees.

Tartu Ülikooli rektor Jaak Aaviksoo sõnas, et ülikoolile on selle kutse saamine võrreldava tähendusega Eesti NATOsse või Euroopa Liitu kutsumisega. Ükski Baltimaade ülikool ei ole sellist tunnustust veel leidnud.

«Coimbra Grupi liikmeks olemist saab kasutada oma staatuse ja kaubamärgi kuulutamisel terves Euroopas,» ütles ta. «See on rektor Peeter Tulviste ajal tõstetud loosungi vili, et teadus tuleb tõsta ülikooli tegevuse keskpunkti.»

Coimbra Grupp kujundab ühtset teadus-, doktoriõppe või näiteks e-õpingute arendamise poliitikat ning seejuures näeb Tartu Ülikool lisaväärtust asjaolul, et neis küsimusis saab kaasa rääkida Euroopa tunnustatumate ülikoolidega.

Hetkel kuum