• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandus loob platvormi edasiseks

  Viimane kuu on meid rõõmustanud terve rea heade uudistega. Sisemajanduse kogutoodang kasvas kolmandas kvartalis esialgse hinnangu kohaselt 7 protsenti, tööpuudus kahanes kaheksa aasta madalaimale tasemele, 9,1 protsendini, ning eksport kasvas 19,4 protsenti, 5,8 miljardi kroonile. Ekspordihinnaindeks kerkis 9,3 protsenti.
  Kuigi paljud analüütikud on põhjendanud sisemajanduse kogutoodangu kasvu peamiselt sisetarbimise kasvuga, näitavad ekspordimahu kasv ja ekspordihinnaindeks, et Eesti ekspordipotentsiaal on täiesti olemas. Eriti kui arvestada asjaolu, et väliskonjunktuur on momendil suhteliselt nõrk. Maailma, eriti Euroopa majandus ei ole madalseisust üle veel saanud, majanduskasvu kiirenemist tasub oodata mitte varem kui järgmise aasta teisel poolel.
  Usun, et peamisteks põhjusteks, miks Eesti on suutnud maailmamajanduse turbulentsidele hästi vastu pidada, on kohe-kohe kätte saadav kutse Euroopa Liitu ning ettevõtete tulumaksu kaotamine. Mõlemad on suutnud ligi meelitada väliskapitali. Järjekordse näite Eesti soodsast majanduskeskkonnast saab kas või kõrvalolevatest koostööpakkumistest, kus Soome ettevõte soovib taas kogu oma tootmise üle tuua Eestisse.
  Kui Eesti seadusandjad suudavad hoiduda suurematest lollustest, peaks järgmine majandusaasta tulema veel parem. Majanduse praegune hea seis saab maailma majanduse tõusuperioodil tugevaks platvormiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Eesti saab taastekavast esimesed miljonid peatselt kätte
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.