Ülo Toomsalu • 20. jaanuar 2003 kell 6:22

EPL: Importmahl ei vasta kehtestatud nõuetele

Laborite puudumise tõttu Baltimaades müüb osa mahlatootjaid ja ?importijaid mahla pähe jooki, mis ei vasta Eesti ega Euroopa Liidu nõuetele.

Eesti toiduliidu ja tarbijakaitseameti koostööna toimus eelmisel aastal Eestis müüdavate mahlade testimine. See viidi läbi Euroopa organisatsiooni SGF (Sure Globale Fair) projekti raames, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kui kõik firmad teeksid nii, nagu seadused nõuavad, ei oleks tarbijatel probleeme. Täna aga ei saa ta veel oma raha eest õiget kaupa, sest märgistus pakendil ei vasta sisule. Tarbijal ei ole ju kodus laboratooriumi, kus ta saaks mahla kvaliteeti kontrollida,? ütles tarbijakaitseameti peainspektor Eha-Leidi Nurkse.

?Mahlaturg on meil nüüd Eestis kontrolli all ja me teame, mis siin toimub,? ütles Eesti Toiuduainetööstuse Liidu tegevdirektor Helve Remmel. ?Kui Eesti tootjad tegutsevad ausalt, siis teiste maade mahlatootjatega on olnud probleeme. Nad ikka veel arvavad, et me elame metsas ja et meie turule võib kõike tuua.?

'Tooraine hankija oli esitanud Cido mahlade tootjale tooraine kohta tõele mittevastavaid andmeid. Sellest tulenevalt ei vastanud mahl nõuetele,? ütles CIDO mahla maaletooja ja müüja Salestar ASi turundusjuht Elar Killumets.

Hetkel kuum