6. veebruar 2003 kell 10:02

Hansapank langetab veidi teenustasusid välisaktsiatega kauplemisel

Alates esmaspäevast langetab Hansapank enamike välisaktsiatega kauplemise komisjonitasu kuni 0,1%.

USA, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hollandi ning Läti ja Leedu aktsiatega kauplemisel langeb komisjonitasu 0,5%-lt 0,4%-le. Soome, Rootsi, Norra ja Taani aktsiate puhul alaneb komisjonitasu 0,50%-lt 0,45%-le, tetas pank.

Samuti langevad miinimumkomisjonitasud mitmete riikide aktsiatega kauplemisel, v.a Taani ja Rootsi, mille puhul miinimumkomisjonitasu saab Hansapanga koostööpartnerite hinnakirja muutumise tõttu teiste Skandinaavia riikide aktsiatega ühtse taseme.

'Viimase poole aastaga on välisaktsiatega kauplemise aktiivsus oluliselt kasvanud. Hansapanga klientide jaoks on konkurentsitult populaarseimad välisturud Soome ja USA,' ütles Hansabank Marketsi osakonna juhataja Maivi Hanson. 'Loodetavasti aitavad soodsamad hinnad kaasa investorite huvi tõusule ka teiste välisturgude vastu.'

Tehingutasud langevad tavalise väärtpaberikonto ja regulaarsele säästjale suunatud kogumiskonto puhul ning osaliselt ka aktiivsele investorile suunatud kauplemiskonto puhul.

Hetkel kuum