Silva Männik • 7. veebruar 2003 kell 8:23

Mart Laar saab täna Adam Smithi auhinna

Mart Laarile antakse täna Brüsselis üle Adam Smithi auhind radikaalsete ja edukate reformide eest peaministriks oleku ajal.

Brüsselis tegutsev turumajandust uuriv ja edendav fond Centre for the New Europe omistas eks-peaminister Mart Laarile Adam Smithi auhinna, radikaalsete ja edukate reformide eest, mida ta oma kahel peaministriks oleku aastal teostas ning mis on viinud Eesti edukaimate üleminekuriikide hulka Kesk- ja Ida-Euroopas, teatas Isamaaliit.

Adam Smithi auhinda antakse üle esimest korda, tegemist on mitterahalise autasuga ning teda omistatakse statuudi kohaselt isikule, kes on oma tegevusega aidanud kaasa vabaduse aadete edendamisele Euroopas.

Auhinna annab Mart Laarile üle Gunnar Hökmark Rootsis, kes omal ajal sai tuntuks nn. esmaspäevameeleavalduste ühe organiseerijana. Samal koosviibimisel antakse fondi traditsiooniline Hayeki auhind üle Saksa filosoof Gerard Radnitzkyle, keda peetakse hetkel Saksa üheks mõjukaimaks mõtlejaks.

Hetkel kuum