18. märts 2003 kell 7:16

Konkreetsuse saabumine põhjustas USA börsidel hinnaralli

Investorid võtsid president Bushi ultimaatumit selguse saabumisena, mis tekitas aktsiaturgudele eufooria lähedase optimismi.

Tugevalt kerkisid kõik olulisemad aktsiaindeksid. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> tõusis 3,59 protsenti 8141,92 punktini. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> koguni 3,88 protsendi võrra 1392,27 punktini.

Investorid näivad mängivat sellele, et sõda tuleb kiire ja edukas, ehk midagi taolist, nagu see oli Lahesõja ajal. Tookord kaasnes sõja algus nafta hinna kukkumise ja aktsiate hinnaralliga. Ehkki arvatakse, et nii libedalt seekord siiski ei lähe, meeldib investorile taoline konkreetsus rohkem, kui lõputu vaidlus selle üle, kas lasta inspektoritel jätkata massihävitusrelvade otsimist või mitte, kirjutab ajaleht The New York Times.

?Mida Wall Street tõesti kardab, on ebakindlus,' lausus investeerimispanga J.P.Morgan fondivalitseja Jack Caffrey. ?Tänased sündmused näivad ebakindlust vähendavat, isegi juhul, kui selle resultaat ei pruugi olla tingimata hea,? lisas ta.

Hetkel kuum