24. märts 2003 kell 13:34

OPEC kardab nafta hinna järsku langust

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPECi) president Hamad al-Attiyah kardab nafta hinna järsku langemist, teatab uudisteagentuur AFX.

Attiyah, kes on ühtlasi ka Qatari naftaminister, kordas intervjuus telekanalile CNN juba eelmisel nädalal väljaöeldud arvamust, et turul on naftat küllaldaselt ning ta ei usu, et selle järele võib tulla puudust. Kuid president lisas, et eelmisel nädalal toimunud hinnalangus näitab seda, et turul esineb ülepakkumine.

Täna on nafta hind Rahvusvahelisel Naftabörsil Londonis kerkinud 1,29 dollari ehk 5,30 protsendi võrra 25,64 dollarini barrel. Möödunud reedel langes pärast esimesi teateid edukatest sõjalistest operatsioonidest nelja kuu madalaimale tasemele 24,35 dollarini barrel.

Hetkel kuum