Viktoria Korpan • 9. aprill 2003 kell 13:11

Ordi juht: vene sülearvutid võivad saada maksimaalselt 5% turust

Eesti suurima arvutitootja ASi Ordi juhi ja omaniku Sulev Sisaski hinnagul võib vene sülearvuti RoverBook saada maksimaalselt 5% turust.

'V-Soft on Rover-toodete maaletooja, neid tooteid toodetakse Venemaal litsentide alusel. Maaletoojaid on Eestis päris palju, eelkõige tuleb osata müüa ja turustada,' ütles Sisask. 'Tootmine on suhteliselt teisejärguline tegevus.'

'Tehas on vist väga optimistlik väljend,' kommenteeris Sisask Rover Computersi ja seda Eestis esindavat OÜ V-Sof kavatsust hakata Eestis sülearvuteid müüma.

Sisask ütles, et Eestis müüdi eelmisel aastal umbes 6000-7000 sülearvutit, sh 250-300 MicroLinki sülearvutit.

Sülearvuti turg kasvab Sisaski sõnul umbes 40-45%, seega müüakse tänavu maksimaalselt 1 0000 sülearvutit. Uus tulija võib sellest saada maksimaalselt viis protsenti ja seda 2 aastaga. Seega suudaks ta Eestis maha müüa ja toota 500 sülearvutit. 'See on väga-väga optimistlik prognoos. Seega kuus keskmiselt 40 tükki ja päevas 2 tükki. Üks inimene istub laua taga ja nokitseb omaette. Nii palju siis tehasest.'

Sisask lisas, et kindlasti rikastab ja mitmekesistab selline ettevõtmine meie turgu. 'Varasemas ajajärgus tegeles RoverScan monitoride müümisega PC Kaubamaja, aga edutult,' märkis ta. 'Loodame et nüüd läheb neil paremini.'

Hetkel kuum