9. aprill 2003 kell 7:48

USA analüütikud ootavad kasumikasvu energeetikasektoris

USA analüütikud ootavad korraliku kasumikasvu vaid energeetikasektoris.

Analüütikute ootusi analüüsiva firma First Calli andmetel ootavad analüütikud S P 500 indeksi firmadelt 8,4 protsendist esimese kvartali kasumikasvu, kirjutas CNN/Money. Paraku keskendub kasvuootus vaid ühele sektorile. Energeetika- ja kütusefirmad peaksid kasvatama kasumit 172%. Jättes energeetika ära, oodatakse teistelt firmadelt vaid 1,8% kasumikasvu. See jääb alla isegi inflatsioonitempole.

Teises kvartalis ootavad analüütikud 6,9 protsendist kasumikasvu mullusega võrreldes, kolmandas kvartalis 13,1 protsenti ja neljandas kvartalis 22 protsenti. Kuidas need ootused sobivad kokku USA majanduse olukorraga, on teine teema.

Peamised indeksid jäid eile väiksesse miinusesse. Dow jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kaotas alla 1,5 punkti ehk 0,02 protsenti. Indeks lõpetas päeva 8298,92 punktile. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> lõpetas päeva 0,19 protsenti miinuses 878 punktil ning tehnoloogiaaktsiate rohke Nasdaq <GR#US.^IXIC> kaotas 0,47 protsenti sulgudes 1393 punktil.

Hetkel kuum