28. aprill 2003 kell 8:31

Maersk keeldus Estonian Airi osalust SASile müümast

Uudisteagentuur Dow Jones edastab, et Maersk keeldus osalust Estonian Airis SASile müümast, SAS otsib edasi laienemisvõimalusi Balti turul.

SASi pressiesindaja Ulf Thorne kinnitusel kukkus hiljuti läbi plaan osta Taani lennufirmalt Maersk Air 49%line osalus Estonian Airis. Thorne keeldus selgitamast kõneluste läbikukkumise põhjuseid, kuid lisas, et SAS on endiselt huvitatud osaluse ostust.

Vastupidiselt Skandinaaviale ja Lääne-Euroopale 'tõusis Balti turg kiiresti ja Estonian Air saavutas mullu oma kõigi aegade tugevaima tulemuse,' lausus Thorne. Estonian Air kasvatas mullu oma kasumit 2,5 korda, ligi 40 miljoni kroonini. Käive tõusis 2001 aasta 800 miljonilt kroonilt mullu 840 miljoni kroonini.

SAS loobus äsja ka osalemast Leedu rahvusliku lennukompanii Lithuania Airlines erastamisel, kuna pakutav osalus oli liiga väike.

Hetkel kuum