Gea Velthut-Sokka • 21. mai 2003 kell 7:02

Tööstustoodangu kasv püsib

Eesti tööstusettevõtted tootisd 2003. aasta aprillis 1 protsendi võrra rohkem toodangut kui märtsis, teatas Statistikaamet.

Aprillis suurenes sesoonselt korrigeeritud andmetel toodang eelmise kuuga võrreldes energeetikas (4%), töötlevas tööstuses (1%) ja mäetööstuses (14%).

2003. aasta aprillis suurenes tööpäevade arvuga korrigeeritud andmetel toodang eelmise aasta aprilliga võrreldes 6%, sealhulgas töötlevas tööstuses 7%. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu toodangu suurenemine metalltoodete, mööbli- ja tekstiilitootmises.

2003. aasta aprillis võrreldes eelmise aasta aprilliga suurenes elektrienergia tootmine 43% ja soojuse tootmine 18%. Elektritoodangu kasvu põhjustas eelmise aasta aprillis Lätist elektrivahetuslepingu alusel imporditud hüdroenergia osaline asendamine Eestis toodetud elektrienergiaga ning ekspordi kasv.

Hetkel kuum