5. juuni 2003 kell 10:55

HS: Töökohtade kadu Soomest on tõsine probleem

Soome päevaleht Helsingin Sanomat kirjutab täna oma juhtkirjas, et töökohtade kadumine Soomest on tõsine probleem.

Eestis ning teistes tuleval aastal ELiga liituvates riikides on ettevõtlustingimused kiiresti paranenud sinna maani, et aina määravamaks teguriks ettevõtete investeerimisotsustes saab töö maksumus. Konkurents ettevõtete ja töökohtade pärast on reaalsus, mis nõuab kiiret reageerimist ka Soome otsustajatelt, kirjutab leht

Kesksel kohal töö hinnas on maksud, ning siin on Soome ja Eesti vahel suured käärid. Üheltpoolt peaks Soome ELi tasandil aktiivsemalt nõudma, et maksukonkurentsi vähemalt mingilgi määral pidurdataks, kirjutab leht, tõdedes samas, et sellest ei piisa. Teisalt tuleb tagada, et Soome maksutase ei oleks nii kõrge, et firmad sellepärast tootmist mujale hakkaksid viima, kirjutab HS.

Hetkel kuum