8. september 2003 kell 13:29

Vodafone eelistab Nokiale Aasia telefonitootjaid

Euroopa suurim mobiilside operaator Vodafone soovib vähendada oma sõltuvust turuliider Nokiast.

Oma 3G teenuste turuletoomisel tahab Vodafone kasutada Aasia telefonitootjaid Sanyot ja Samsungi, kirjutab Financial Times.

Mõned operaatorfirmad on kaevanud, et Nokia, mille arvele langeb enam kui 50% mobiiltelefonide müügist Euroopas, on tõrges vastu tulema operaatorfirmade erisoovidele. Viimased tahavad välja arendada isikupäraseid ja unikaalseid mudeleid, mis aitaks kliente kinnistada. Aasia firmad on koostööks rohkem varmad, kirjutab FT.

Vodafone müüb ka Nokia ja Motorola 3G telefone, kuid põhirõhk saab olema Sanyo ja Samsungi mudelitel.

Samm tuleb ajal, mil Nokia on 3G telefonide arenduses rivaalidest maha jäämas, ehkki veel on aega vahemaa tasa teha. ?Nokiat ei saa ignoreerida, kuna see on konkurentsitult see telefon, mida igaüks tahaks,? ütles Euroopa suurima mobiiltelefonide jaemüüja Carphone Warehouse juht Charles Dunstone. ?Kui aga Nokial ei ole tugevat konkurentsivõimelist 3G telefoni mudelit hiljemalt tuleva aasta samal ajal, on tõsine oht, et Nokia turuosa hakkab kokku kuivama.?

Hetkel kuum