Tõnis Arnover • 17. oktoober 2003 kell 9:20

Rootsi ei toeta Lõuna-Soome põllumajandustoetuste püsimist

Rootsi põllumajandusminister Ann-Christin Nykvist ütles, et Lõuna-Soome talunikele toetuse jätkamine peab olema ajutine, mitte püsiv.

Soome ja EL leppisid sel nädalal kokku, et Lõuna-Soome talunikele nn paragrahv 141 alusel makstav põllumajandustoetus jätkub mõnevõrra vähendatud kujul neli aastat. Soome peaminister Matti Vanhanen loodab, et toetuste maksmine jätkub ka pärast seda.

Hufvudstadsbladet kirjutab, et Rootsi põllumajandusminister Ann-Christin Nykvist nii ei arva ja väidab, et tegemist on ajutise toetusega. Tema sõnul kasvatab Soome talunikele makstav toetus sealset põllumajandustoodangut ja moonutab sel moel konkurentsi, seetõttu pooldab Rootsi selle järkjärgulist vähendamist.

Hetkel kuum