Silva Männik • 20. oktoober 2003 kell 12:30

Tööandjate ettepanek järgmise aasta alampalgaks on 2480 krooni

Eesti Tööandjate Keskliidu juhatus otsustas teha Ametiühingute Keskliidule ettepaneku kehtestada järgmise aasta kuupalga alammääraks 2480 krooni.

Liidu teate kohaselt on see ettepanek tehtud tingimusel, et järgmise aasta jaanuaris alustatakse läbirääkimisi 2001. aastal sõlmitud pikaajalise alampalga suurendamise kokkuleppe muutmiseks.

Tööandjate seisukoht on, et alates 01. jaanuarist 2005 tuleb palga alammäära muutmisel arvestada eelkõige tööviljakuse kasvu. Tööandjate teise nõudmise kohaselt ei tohi alampalga edasine tõstmine kahjustada riskirühmade - noorte ja vanurite - tööhõivevõimalusi. Samuti ei tohi riigitasandi palgaläbirääkimised alates 2005. a dikteerida palgaläbirääkimisi majandusharudes ja ettevõtetes.

Palga alammäära suurendamine 2480 kroonini tähendab 320 krooni suurust tõusu ametiühingute poolt esialgselt nõutud 440 kroonise tõusu asemel. Sellel aastal suurenes palga alammäär võrreldes 2002. aasta määraga 350 krooni võrra. Tööandjate Keskliidu prognooside kohaselt moodustab 2480 kroonine kuupalga alammäär 2004. aastal 34% keskmisest palgast.

Hetkel kuum