Liis Kängsepp • 21. oktoober 2003 kell 13:53

Marvet: inimesed hakkavad kasutama rohkem tasuta tarkvara

Infotehnoloogiaspetsialisti Peeter Marveti sõnul väheneb tarkvarapiraatlus eelkõige seetõttu, et teadlikkus kasvab ja inimestel on rohkem raha.

?Esimeses etapis firmajuht investeerib, et tal oleks ilus auto, teises etapis, et tal oleks legaalne tarkvara,? ütles Marvet. ?Tarkvarapiraatlus kindlasti väheneb, sest trendid näitavad, et kasutajad lähevad üle vabatarkvara peale.?

Kui palju piraatlus väheneb, seda ei osanud Marvet kommenteerida, kuid tema sõnul sõltub see otseselt tootjate hinnapoliitikast.

Täna teatas BSA (Business Software Alliance), et 2006. aastaks väheneb piraatluse tase Eestis 10%, mille tulemusena kasvab IT-sektori maht 3,1 miljoni kroonini ning riigile laekuvate maksude määr suureneb üle 100 miljoni.

Marveti sõnul ei saa suhet maksude ja piraatluse vahel siiski nii otseselt võtta, kuna tema arvates kahaneb piraatlus pigem selle arvel, et inimesed hakkavad suurema teadlikkuse tõttu kasutama rohkem tasuta tarkvara.

Hetkel kuum