Christel Karits • 23. oktoober 2003 kell 22:00

Rahaasjadest lihtsas keeles

?Sihtgrupina näeme keskklassi inimest, kelle kuupalk algab seitsmest tuhandest kroonist,? ütles Anneli Kaljurand messi korraldavast Eesti Konverentsikeskusest. Neljandat korda toimuvast eraisikule suunatud teabemessist oodatakse kahe päeva jooksul osa saama kokku umbes 4000 külastajat.

Teabemessi raames on Olümpia hotelli konverentsikeskuse saalides avatud kümme nõustamiskeskust, kus annavad konsultatsioone Eesti parimad spetsialistid. ?Räägime rahaasjadest lihtsas ja igale inimesele mõistetavas keeles,? lubavad korraldajad.

Seitsmes seminariruumis toimub kokku 40 seminari, mis on mõeldud inimesele, kes soovib teada, kuidas oma rahaasju paremini korraldada. Muu hulgas räägitakse, kuidas suurt raha teenida, kuidas kinnisvara abil rikkaks saada, millal säästa ja millal laenata, kuidas valeraha ära tunda ja kus fondis raha kasvab. Iga külastaja saab valida teema vastavalt oma vajadustele. Samuti avavad tuntud inimesed oma isiklikku suhet rahaga.

Säästmisest ja kulutamisest ning kasulikest ja kasututest investeeringutest vestlevad Rahakompassi talk show?del Ingrid Tähismaa, Piret Tali, Rain Lõhmus, Andres Trink, Anvar Samost ja Romi Erlach.

Koostöös PÖFFiga näidatakse Rahakompassi Rahakinos väärtfilme rahast, raha kasutamisest ning rahaga seonduvatest ohtudest.

Eesti parimate peastarvutajate osavõtul toimuvad Rahakompassi peastarvutamise meistrivõistlused, kus tuleb peast arvutada kuni kuuekohaliste numbrikombinatsioonidega. Meister saab auhinnaks televiisori. Samas toimuvad Eesti klienditeenindajate peastarvutamise meistrivõistlused ning Rahakompassi külastajad saavad veel võistelda teiste riikide rahatähtede, rahalaulude ja raha-aforismide tundmises.

Rahaga ümberkäimist õpetatakse pisimatelegi külastajatele. Olümpia hotelli teisel korrusel on avatud lastetuba Midrimaailm, kus toimuvad temaatilised mängud ja võistlused.

Hetkel kuum