24. oktoober 2003 kell 15:57

Aavo Kokk: Postimehe peatoimetaja vahetuse põhjustas lehetellijate langev arv

Eesti Päevalehe peadirektor Aavo Kokk ütles, et Postimehe peatoimetaja Urmas Klaasi väljavahetamise põhjustas lehetellijate langev arv.

<B>Kas uudis Postimehe peatoimetaja Urmas Klaasi väljavahetamisest tuli Teile ootamatult?</B>

Nii ja naa. Väljavahetamine oli üks loogilisi variante, kuid iga uudis on ootamatu.

<B>Ütlesite, et tegu oli loogilise sammuga. Miks?</B>

Postimehe tellijate arv kasvas tänu kevadistele kampaaniatele väga kiiresti, kuid on langenud sisuliselt aasta algusega samale tasemele.

<B>Kas omanikud oleks pidanud peatoimetaja varem välja vahetama?</B>

Ma ei oska seda öelda, sest ei tea, mida Postimees tahab teha. Milline leht olla.

<B>Kui ohtlikuks konkurendiks võib uus peatoimetaja Tarmu Tammerk Postimehe teile muuta?</B>

Kõigepealt peame üldse küsima, kas Postimees ja Päevaleht on konkurendid. Mõned arvavad, et Eestis on kõige parem, kui on üks ajaleht. Mina seda arvamust ei jaga. On hea, kui on kaks lehte ja kui Postimees ja Päevaleht on erinevad.Tarmu (Tammerk - toim) on alati paistnud silma sõltumatu ajakirjanduse kaitsjana. Selline peatoimetaja ükskõik mis ajalehes on kasulik kõikidele lehtedele. Samas iga otsustav samm juhtkonna vahetamisel annab võimalused uuteks arenguteks ja nii peab Päevaleht kindlasti arvestama sellega, et Postimees muutub tugevamaks.

<B>Milliseid muudatusi kavatseb Päevaleht ette võtta, et säilitada oma praegust edumaad tellijate arvus?</B>

Läheme edasi suunal, mille oleme võtnud. Oleme saavutanud, mida poolteist aastat tagasi eesmärgiks seadsime: Päevalehes on heal tasemel arvamus, majandus ja Tallinn. Tegelikult olime just alustanud Päevalehe reformide teist etappi ? kuidas saada lehte rohkem inimlähedasi teemasid, näiteks meie aialeht, täna tuli juurde köögiteema ning varsti tuleb veel ühte-teist. Eristame uudistes poliitika ja muud teemad ning arendame kultuuri, meelelahutust ja sporti.

Hetkel kuum