• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtete kontroll täiendas linnakassat miljoni krooni võrra

  Ettevõtteid kontrollides on alkoholi-, tubaka- ja tarbijakaitseseaduse rikkumise eest linnale laekunud üle miljoni krooni trahviraha.

  Hinna- ja tarbijakaitseteenistuse direktori Aave Põdra sõnul avastati kõige rohkem teeninduseeskirja nõuete rikkumisi ja kauplemisloata kauplemisi. 'Paljudes kontrollitud müügikohtades puudusid saatedokumendid müügilolevatele kaupadele või ei esitatud nõuetekohaseid dokumente, samuti tuvastati kasutamisjuhendita või teabeta kaupade müüki,' märkis Põdra.
  Näiteks müüdi suures kaubandusketi kaupluses kampaania korras Fructis ?ampoone ja palsameid soodushinnaga 18.90 kr/tk. Kassas maksmisel selgus aga, et tegelik hind on neil 29.90 kr/tk. Järelevalve inspektorid fikseerisid ostu kontrollostuna ja alustati väärteomenetlus. Selliste soodushindade reklaami puhul soovitab Põdra kindlasti kontrollida ja võrrelda kassas ostetud kaupade hindasid kassat?ekil.
  Ühtekokku on järelevalve osakonna inspektorid sel aastal kontrollinud 788 kaubandus-, 257 teenindus- ning 252 toitlustusettevõtet ja 152 tänavakaubandusega tegelevat ettevõtet, neist 711-s avastati rikkumisi ja nende suhtes alustati väärteomenetlus.
  Alkoholi- ja tubakaseaduse ning tarbijakaitseseaduse rikkumise eest võib juriidilisele isikule määrata kuni 50 000 krooni ja füüsilisele isikule kuni 18 000 krooni suuruse rahatrahvi.
  Tänavu jaanuaris ettevõtlusameti juurde loodud hinna- ja tarbijakaitseteenistus tegeleb lisaks tarbijate huvide kaitsele ka linnas asuvate ettevõtete kontrollimisega. Järelevalve alla kuuluvad tänavakaubandus, teenindus-, kaubandus- ja toitlustusettevõtted.
  Tallinna hinna- ja tarbijakaitseteenistuse järelevalve osakond on tänavu kontrollinud 1449 pealinnas tegutsevat kauplemiskohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Börsiguru Seppo Saario avaldas nipid, kuidas leida kasvurakette
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.