• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäeva kinnisvarakonverents: kaubanduspindade turu areng aeglustub

  Ober-Haus Kinnisvara tegevdirektor Hindrek Leppsalu sõnul on uue kaubanduspinna arendamine Tallinnas riskantne, ruumi on veel ainult Lasnamäel.

  Tallinna turul on 360 000 m2 kaubanduspinda. Meie kaubanduspindade areng on Tallinnas väga kiire, ent mitte hullumeelselt. Enamik kaubanduspindu on arendatud Kesklinnas ja Läänepool. Miks Lasnamäe pool nii vähe pindu on? Põhjus on vääraarvamus, et Lasnamäel on inimesed vähem ostujõulised kui Mustamäel.
  Tegelikult mingit vahet eriti ei ole. Linna kõige kallimad konjakid ostetakse Lasnamäel, seal võib elada ootamatult jõukaid inimesi.
  Kaubanduskeskused peavad lainema, käib katse-eksituse meetodil lainendamine, aeg näitab, kes jäävad ellu.
  Baltikum ei ole atraktiivne suurte Lääne euroopa kettidele. Renditase on euroopa kõige madalam. Tallinna renditase on Londoni omast peaaegu viis korda madalam.
  Ülemuste keskus on riskantne, ent kordamineku puhul väga tulus. Oma suurusega tõmbab kaubanduskeskus palju kliente ligi. Keskus hakkab toimima kui vabaaja keskus, mis moodustab nn lokaalse kesklinna.
  Viru keskusel probleeme ei tohiks olla. Arendamise tempo langeb oluliselt. Pangad peavad kaubanduskeskuse arendamist väga riskantseks. Samas Lasnamäel on kindlasti veel ruumi keskuste jaoks.
  Ka kauplejad vajavad aega hingetõmbeks, nad suunduvad ka teistesse linnadesse Eestis.
  Kõik kaubanduskeskused ei saa olla edukad. Lootus, et keegi ostude järgi hakkab ringiga sõitma, on vale. Õigesti teevad need, kes heade rentnike nimel pingutavad, mis kindlustab kindla kassavoo. Rendihinnad diferentseeruvad veelgi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Börsiguru Seppo Saario avaldas nipid, kuidas leida kasvurakette
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Soome investeerimisguru Seppo Saario rääkis tänasel investor Toomase konverentsil, milliste põhimõtete järgi tema täna investeerib ning kust tema otsib 10-kordistumise potentsiaaliga aktsiaid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.