Peeter Stamberg • 29. oktoober 2003 kell 22:00

Dollar nõrgenes pärast Fedi otsust

USA keskpank (Fed) jättis baasintressid üleeile oodatult muutmatuks. Dollari kurss peamiste valuutade vastu nõrgenes.

Ajaleht Financial Times kirjutas, et kuigi intressimäärade osas muutusi ei oodatud, eeldasid mõned turuosalised, et Fed hindab umber riske majanduses. Fed on aga majanduskasvu suhtes jätkuvalt neutraalselt meelestatud ja inflatsiooni suhtes negatiivse hoiakuga. Ainus muudatus võrreldes Fedi septembrikuu avaldusega oli hinnang tööjõuturule. Kui septembris öeldi, et tööjõuturg on nõrgenemas, siis seekord leiti, et olukord on stabiliseerumas.

Euro tugevnes dollari vastu kella 17.30ks 1,1692 dollarini ehk dollar maksis 13,38 krooni. Suurbritannia naela kurss tõusis viie aasta kõrgtasemele, nael maksis 1,7009 dollarit. Naelsterlingi kurssi aitas tõsta ootused, et Inglise Pank tõstab peagi baasintresse. Jaapani jeen oli kolme aasta kõrgtasemel, dollar maksis 108,05 jeeni.

Hetkel kuum