10. november 2003 kell 10:02

USA ultrarikkad väldivad börsimaaklereid

Ultrarikkad ameeriklased väldivad üha enam traditsioonilisi börsimaaklereid ja nõustajaid, kuna ei usalda finantsteenuseid pakkuvate firmade nõuandeid.

Majapidamised, kellel on investeeritavat vara üle 5 mln dollari (69 mln krooni), pöörduvad konsultatsioonifirma Spectrem Group uuringu kohaselt üha enam sõltumatute finants- ja maksuplaneerijate poole, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Traditsioonilistelt börsimaakleritelt ostis uuringu kohaselt täisteenust 30% ultrarikastest ülemöödunud aasta 41% vastu.

65% rikkaid, kes kasutab sõltumatute nõuandjate abi, väldib tahtlikult maaklerfirmade, pankade, kindlustuste ja fondide nõuandjaid.

Konsultatsioonifirma juht Catherine McBreen peab antud uuringu tulemust Wall Streeti jaoks tugevaks alarmiks.

?Kõige rikkamad ameeriklased seavad oma maaklerite objektiivsuse ja edukuse küsimärgi alla ja otsivad seetõttu rohkem sõltumatut finantsabi. Finantsteenuseid pakkuvad firmad peaksid uurima, miks pole ultrarikastele nende varahaldusprogrammid atraktiivsed,? leiab McBreen.

Umbes samasugusele järeldusele jõudis möödunud nädalal oma uuringu avaldanud United States Trust, kelle sõnul ei tunne enamus rikkaid ameeriklasi usaldust börsil kaubeldavate firmade, kompaniide aruannete ja sõltumatute audiitorite vastu.

Ultrarikkad peaksid olema umbes 650 000 USA majapidamist ehk 0,5% kõikidest majapidamistest.

Hetkel kuum