11. november 2003 kell 12:34

Riik toetas Leipzigi ehitusmessil osalejaid

Saksamaal Leipzigis lõppenud Euroopa ühel suuremal ehitusmessil Baufach oli Eesti riik taas oma stendiga väljas, saades riigilt toetust 250 000 krooni.

Tänavu eksponeerisid Leipzigis oma toodangut ning otsisid ärikontakte puitmajatootjad AS Astel ja AS Ritsu, elementmajade tootja OÜ Eimur, puidutööstusfirma AS Rait ning saunatarvete tootja OÜ Saunax.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõuniku väliskaubanduse ja investeeringute alal Reet Truutsi andmeil toetas riik ehitusmessil osalenud eksponente tänavu 250 000 krooniga.

OÜ Eimur elementmajade müügijuhi Joosep Loopere sõnul neil seni Saksamaal kliente ei olnud. ?Mess täitis eesmärgi ? ilmselt sõlmime lähiajal mitme Saksamaa kinnisvaraarendajaga koostöölepingu,? lausus Loopere.

Esimesed Eesti ettevõtted, mis Leipzigi ehitusmessil osalesid, olid 1997. aastal Kodumajatehase AS ja AS Viljandi Aken ja Uks. Kui nemad pidid messikulutused oma taskust kinni maksma, siis alates 1999. aastast on riik toetanud ehitusmessil Eesti riigi stendil osalejaid. Eelmisel messil osales üheksa Eesti firmat.

Leipzigi ehitusmess Baufach toimub üle aasta, seega järgmine mess on 2005. aastal.

Hetkel kuum