Kristiina Randmaa • 11. november 2003 kell 7:57

Tallinn asendab ühistranspordi kuupiletid ID-kaardiga

Tuleva aasta märtsist asenduvad Tallinna ühistranspordi kuukaardid ID-kaardil põhineva virtuaalse makse- ja kontrollisüsteemiga.

Paberil säilivad vaid üksikpiletid ning kallimad, mittetallinlastele mõeldud sõidukaardid, teatas Raepress.

Uue süsteemi eesmärk on pakkuda kõigile rahvastikuregistris tallinlasena arvel olevatele inimestele võimalust kasutada soodsamat teenust. Odavama sõidu õiguse ehk elektroonilise perioodikaardi lunastamine eeldab ID-kaardi olemasolu. Edaspidi on kavas ID-kaardiga siduda ka mitmed teised tallinlastele odavamalt pakutavad avaliku sektori teenused.

Elektroonilise isikutunnistuse on juba soetanud peaaegu iga neljas pealinlane. Rahvastikuregistris oli novembri alguse seisuga tallinlasena arvel 390 228 inimest, ID-kaardi on soetanud 92 804 tallinlast.

Hetkel kuum