• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasta pole Securitas AB aktsionäridele õnne toonud

  66 miljardi Rootsi krooni (115 miljardi Eesti krooni) suuruse aasta käibega kontsern tegutseb rohkem kui 30 riigis (peamiselt Euroopas ja Ameerikas). Tegevuse jagunemine kahe kontinendi vahel on tingitud peamiselt ülevõtmistest päritud turgudelt.
  Nimelt võeti 1999. aastal üle USA 1850. aastal Chicagos asutatud Pinkerton ja aasta hiljem USA suuruselt teine turvakompanii Burns International. Üheksakümnendatel aastatel osteti üles aktiivselt Euroopa turvafirmasid, kaasa arvatud Eestis. Töötajaid on kokku üle kahesaja tuhande, ehk Eesti oskaal on vaid 3 promilli.
  Securitas AB turuväärtus on veidi alla 34 miljardi Rootsi krooni (60 miljardit Eesti krooni) ehk enam kui kaks Hansapanka. Securitase aktsial pole viimasel ajal hästi läinud. Aasta algusega võrreldes on aktsia hind langenud 10,6 protsenti, aastaga on aktsiad kaotanud 26 protsenti oma väärtusest. Börsile läks kompanii 1991. aastal ja kuulub sellest ajast ka Stockholmi börsi 30 enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldava OMX-indeksisse ning mitmesse Euroopa aktsiaturgu iseloomustavasse indeksisse. Tütarfirma juhid emafirma aktsiaid ei oma ja ei tunne nende vastu ka huvi. On mõistetav, et Eesti aktsiad tunduvad atraktiivsemad, samas aga näitab see seda, et tütre juhtidel erilist usku emasse ei ole.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.